Svältmord, Putin kopierar Stalin

Putin har sagt upp avtalet om spannmålsexport från Ukraina. Det stämmer väl överens med Putins idoliserande av folkmördaren Stalin. Stalin mördade 4,5 miljoner Ukrainare genom svält, mest barn, i början på 1930-talet. Även ett par miljoner ryssar strök med i svält- och mordkampanjerna och nu gäller det förstås att kopiera och helst överträffa idolen. Det finns mera att kopiera och det är likviderandet av härskarens politiska motståndare. Av de två viktigaste är Nemtsov likviderad, skjuten i närheten av Kreml för några år sedan. Navalnyj, som Putin misslyckades med att giftmörda, sitter i fängelse och fängelsetiden förlängs återkommande, förmodligen till livets slut. Stalins nackskottskampanjer efter hitte-på-rättegångar mot ledande ryska kommunister återstår att kopiera men många obekväma oligarker råkar ofta ut för mystiska dödsfall under Putins tid vid makten.

Och allt detta tycker f d presidenten Donald Trump är så smart att han uttrycker sin stora beundran för Putins smartness! Sanningen kan vara en annan. Många tror att KGB, mångårig arbetsgivare åt Putin, har filmat Trump i pinsamma situationer på hotellrum i Moskva för något tiotal år sedan. Denna hållhake torde vara guld värd och kan utnyttjas i många år framåt.

Svälten med det nuvarande stoppet kommer framförallt drabba fattiga länder i t ex Afrika som är stora importörer av Ukrainska grödor.