2000-talets Chamberlain, vem får den titeln? Trump?

Den brittiske premiärministern Chamberlain är ju beryktad som den som blev grundlurad av Hitler ”Peace in our time” genom att ”medla” mellan Hitler och Tjeckoslovakien 1938. Hitler fick vad han ockuperat och det blev ”fred”. Sedan vet alla som inte missat grundskolan helt och hållet vad som hände.

Nästan alla vet vad som händer just nu. En ny galning, Vladimir Putin, har imperialistiska ambitioner och har återstartat krig mot Tjetjenien som erövrats med en rysk marionett som president, krig mot Georgien som inte är avslutat och därefter gett sig på Ukraina som Putler inte anser vara ett riktigt land. År 1991 röstade 90% av landets befolkning för att Ukraina skulle vara en självständig nation och så blev det. Undertecknat även av Ryssland! År 2014 erövrade Ryssland Krim som i ett spektakelval röstade för att anslutas till Ryssland. I mars 2022 inleddes en fullskalig invasion av Ukraina som Putler kallar en ”specialoperation”. En jättekolonn med pansarstyrkor stod snabbt bara någon mil norr om huvudstaden Kiev men turligt nog förintade Ukraina kolonnen genom en form av mottikrig. Kvar blev en enorm massa rostigt järnskrot.

Nu dyker en och annan upp på yttersta högerkanten i tävlingen om titeln som 2000-talets Chamberlain genom att erbjuda sig som fredsmäklare mellan 2000-talets Hitler (Putin) och Ukraina. Icke oväntat är en av dessa ”fredsmäklare” den misstänkte statskuppsmakaren Donald Trump som säger sig kunna avsluta Ukrainas försvarskrig på några timmar om han blir vald till USA:s president. Tafsaren Trump, som har historiekunskaper och omvärldskunskaper som en fiskmås, vill fullt klart bli 2000-talets Chamberlain. Trumps beundrade kompis Putin har nämligen ambitioner som sträcker sig långt utanför Ukrainas gränser. Främst alla delstaterna i f d Sovjetunionen men även de f d Sovjetiska lydstaterna i östra Europa där Putin tjänstgjorde som KGB-agent placerad i Östtyskland från slutet på 1970-talet. KGB, numera FSB, har över 600 000 anställda för kontroll av den egna befolkningen och för subversiva operationer i grannländer inom intressesfären.

Tillåts Putin stjäla delar av den självständiga nationen Ukraina kommer det inte att sluta där utan Putin kommer i likhet med Adolf Hitler att fortsätta och det kommer att bli värre, mycket värre! Putin har ju välsignats av patriarken i Moskva så erövringskrigaren och giftmördaren Putin har full stöttning från den ryska statskyrkan. Han kanske t o m vill bli betraktad som gud i likhet med Alexander den Store? Han som med hjälp av pappas stora armé erövrade större delen av den kända världen på 300-talet f kr. Som tur var för världen söp han ihjäl sig bara drygt 30 år gammal. Ryssland är nu så perverterat så det är inte säkert att det blir bättre om Putin super ihjäl sig eller snart dör av andra orsaker. Den förr så blide marionettpresidenten Medvedev har t ex genomgått en total omvandling och skroderar nu närmast psykopatiskt om totalt krig i värsta Hitlerstil.

Det handlar nu om ett civilisationskrig, inte bara om ”kriget i Ukraina”! Tänk tanken att Trump blir president igen och skrotar NATO och överger Europa. Vad händer oss då???

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. brorson

  Russofobin står som spön i backen, men utrota alla ryssar, som du beskriver i samma termer som nazterna beskrev judarna, blir svårare.- Demoniseringen av Putin reducerar Hitler till en klämmig kille, som springae i Alperna iförd T-hirt och lederhosen och ropar på hunden med kaggen med konjak .Biden är utan tvivel vår tids Chamberlain. Som uppmanade sin tids tyska kansler att erövra kolonier i Ryssland – för att skona det brittiska kolonialväldet. Problemet var att Tyskland saknade landgräns mot Sovjet och att mellanliggande länder inte frivlligt gick på en tysk genommarsch. Så gick det som det gick. Den nuvarande tyska kanslern fullfäljer Hitlers expansionspolitik, men med demokratiska medel. Om det är demokratiskt att föra krig genom ombud. Att Wagner nästan nådde fram till Moskva visar hur känsligt Ryssland är söderifrån. Det är inget som Putin har hittat på.

  Det Ryssar och ukrainare är för resten genetiskt samma folkslag. Båda länderna erövrades under medeltiden av mongoler, som blandade sina gener med de erövrade folken. Sedan kan USA-marionetten i Kiev gasta bäst han vill om att det är ett val mellan ”alver” och ”orcher”. trakassera rysk-ortodoxa munkar vid den andrika klostert i Kiev och försöka flytta den ortodoxa julen från januari till december. F.ö. grndades den rysik-ordoxa kyrkan, som då var en del av den romerska kyrkan .för över tusen år sedan i Kiev, inte i Moskva.

  Det är inte lätt att förustsäga vad Trump, skulle göra i den här röran, som Biden har ställt till med, om han åter blir president. Kanske skulle han göra som förra gången, när han krävde att de europeiska Nato-medlemsstaterna själva skulle finansiera sina militärutgifter och sänka skatterna i USA för att locka tillbaka amerikanska företag till USA ?Svenska politiker till höger och vänster drog en nitlott umder 90-alet och 00-talet, när de beslöt att i det närmaste lagga ner det sveska försvaret i tron, att amerikanska skattebetalare skulle ta på sig försvaret av Sverige

  .Och nu står de med skägget i brevlådan med sin Nato-ansökan, när de inte räknat med ilskan särskilt i Mellanöstern mot USA och Nato mot alla illdåd som USA, med stöd av Nato, har gjort sig skyldigt till. Vad hände med ”den arabiska våren”?

  • Mique

   Det är oerhört obehagligt att läsa en persons ”massiva murar av text”-kommentarer, vars världsbild bygger på konspirationsteorier, faktaresistens och allmän okunskap!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.