Drönarattack i Moskva bluff

Jag känner mig rätt säker på att drönarattacken i Moskva iscensatts av Putin och hans KGB-kompisar i FSB för att Putin ska kunna träda fram och visa sin ”handlingskraft” för det ryska folket. Helt enligt den manual han använde under Tjetjenienkriget med sprängda bostadshus i Ryssland. Då skulle han ”jaga terroristerna ända in på dass” och ryssarna dånade av beundran. FSB:s 600 000 anställda levererar.

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. brorson

  Kanske det. Men alla håller inte med:” Enligt källuppgifter till AFP låg Ukraina bakom nattens drönarattack mot två byggnader i Moskva, varav en i närheten av det ryska försvarsdepartementet.
  Överstelöjtnant Joakim Paasikivi säger till SvD att det finns en uppenbar anledning för Ukraina att attackera militära mål i Moskva.
  – Det illustrerar oförmågan hos de ryska militära myndigheterna att skydda staden mot den typen av angrepp. Det är en psykologisk effekt mer än en militär.”

  Jag tror att Paasikivi har rätt. Med erfarenhet från vpl-tjänst i en av svenska Flygvapnets stridsledningscentraler är jag ganska övertygad om att obemannade flygfarkosters (drönares) användbarhet som vapen är kraftigt underskattat, inte minst av det ryska luftförsvaret- Detta är ju andra gången på kort tid, som drönare, som kan ha startat från Ukraina .har nätt mål i Moskva. Jag har en teori om att de har undgått att upptäckas av rysk radar och varför. Det här är inte bara pinsamt för Putin. Det är allvarligt och inte så lite skrämmande.

 2. brorson

  Finner det alltså mindre sannolikt att ryssarna själva har iscensatt drönarattacker djupt inne i Ryssland. Kan finnas en del, som det svenska luftförsvaret har att lära sig av detta. Men – om vi nu ska misstänka Ryssland för något, så varför inte för irakiske medborgaren Momikas koran-skändningar i Sverige? Kan vara en del av utlovade ryska reaktioner mot Sveriges nya hållning mot Ryssland genom ansökan om medlemsskap i Nato. Behöver ju inte vara rent militära reaktioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.