Navalnyj försvunnen

Putin lyckades ju inte med giftmordsförsöket på Navalnyj för ett par år sedan och han har därefter dömts till allt längre fängelsestraff för påhittade brott. Målet är naturligtvis att Navalnyj inte ska slippa levande ur fängelse och förmodligen tas han av daga när Putin tycker att det är dags.

Navalnyj är politiker och har ett politiskt program som i mångt och mycket liknar våra svenska demokratiska partiers program som handlar om välfärdsfrågor, miljö, rättsväsende, utbildning o s v. En annan politiker i Ryssland som hade liknande politiskt program som Navalnyj, Nemtsov, mördades mycket sannolikt på order av Putin själv strax utanför Kreml när övervakningskamerorna var ”tillfälligt avstängda”. Allt enligt FSB:s (f d KGB:S) regelbok. Med Putin fortsätter Ryssland uppvisa låg levnadsstandard med utedass som signum.

Ingen av dessa ryska oppositionspolitiker hade som huvudfråga kärnvapenbestyckade ubåtar, erövringskrig mot grannländer, supersoniska kärnvapenmissiler o s v. Ingen av dessa oppositionspolitiker förespråkade Hitlerjugendliknande verksamhet i Rysslands skolor eller historieförfalskning i stor skala. Uppfernissande och rehabiliterande av folkmördaren Stalin fanns överhuvudtaget inte på dessa oppositionspolitikers karta!

Nu tillåts ingen konkurrerande opposition i Ryssland överhuvudtaget och landets framtid ligger i en självhärskares förvridna huvud som likt Adolf Hitler odlar myten om det egna folkets storhet jämfört med andra folk och därav emanerande rättigheter att bomba, topprida och erövra angränsande länder. Adolf Hitler stöddes i senare delen av andra världskriget av minst 90 % av det tyska folket. Putler är inte där än men får han fortsätta bomba, lemlästa och döda andra länders människor utan att omgivningen sätter klackarna i marken är han snart där. Stöd av minst 90 % av det ryska folket. Inte illa pinkat av en f d skolgårdsgangster.

Etiketter: , , ,

18 kommentarer

  1. brorson

    Navaknyj har varit ”försvunnen” en vecka, och det är inte första gången. Anhöriga och anhängare är tämligen säkra på att han har flyttats till ett nytt fångläger. Att det inte annonseras i förväg är föga förvånande p.g.a risken för fritagning under transporten. Men det finns nog anledning till oro för hans hälsa, inte minst p.g.a. hans hungerstrejker. Så länge han inte ger livstecken från sig kan man inte vara helt säker på någonting. Jag tror dock att han skulle vara ett större hot mot Putin död än levande. Det kan t.o.m. vara en orsak till att han flyttas runt. Han är en kontroversiell figur och kan ha fiender även bland andra fångar.

    Jag tror inte Navalnyj har mycket mer gemensamt med den mördade Nemtsov är att båda varit rivaler till Putin. Jag tror också att Newtsov hade större chanser att vinna ett val mot Putin än Navalnyj, som enligt uppgifter som jag sett är en extrem nationalist. Det är snarare han ån Putin som stämmer in på din beskrivning av Putin. Man är inte en ängel bara för att man är mot Putin.

  2. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

    Vi är som vanligt inte särskilt överens i bedömningarna. Putin har redan försökt giftmörda Navalnyj så omtanke om Navalnyjs hälsa kan vi glömma. Ingenting sker med Navalnyj utan att Putin är direkt inblandad, det kan vi vara övertygade om. Kreml är nu samma kasperteater som på Stalintiden.

  3. brorson

    Du har rätt. Vi är som vanligt inte ”särskilt överens” om detta. Men det betyder ju inte att vi inte kan vara överens om detaljer även beträffande detta, exempelvis att anhöriga och anhängare inte fått några livstecken från Navalny under den senaste veckan. Ingen av oss vet i nuläget vad detta beror på. Du tvivlar väl inte på uppgiften att detta har hänt förr och att det vid de tillfällena har berott på att han har flyttats till ett nytt fängelse eller fångläger? Den relativt stora oenigheten mellan oss i just denna fråga får inte heller undanskymma det faktum att vi är helt eller nästan helt överens i andra frågor, exempelvís nyttan hos de vacciner, som har tagits fram mot covid19,

    Min kritik mot läkemedelsbolagens metoder, exempelvis testning på ofrivilliga och illa informerade försökspersoner samt smutskastningakampanjer mot kritiker, bl.a. Robert Kennedy, får inte uppfattas som kritik mot de produkter, som nått myndigheternas godkännande för användning på sjuka (botande eller lindrande läkemedel) eller på friska personer för att de inte ska bli sjuka (vacciner). Men det görs väl djurförsök, innan en ny produkt får användas på människor? Jo, men vad många inte vet, är att det är så stora fysiologiska skillnader mellan djur och människor, så att ett preparat som är oskadligt för djur kan vara livsfarligt för människor, och vice versa.. Det finns exempel på forskare, som har riskerat sina egna liv för att inte riskera andra s, alltså själva varit de första försökspersonerna.

    Såvitt jag vet, kräver myndigheterna i de flesta länder att ett nytt preparat har testas på 30.000 försökspersoner innan godkännande. Me ndet räcker likväl inte för att fånga upp alla biverkningar, eftersom det finns sällsynta biverkningar som drabbat exempelvis 1 av 100.000. Kvinnor i fertil ålder är särskilt känsliga. Det finns alltså ingen anledning att tvivla på uppgiften att minst en ung kvinna har dött av Astra Zenekas covid-vaccin,

    Detta troligen enda dödsfall p.g.a. detta vaccin måste dock vägas mot drygt 13.000 onödiga dödsfall i Sverige p.g.a. den svenska Folkhälsomyndighetens helt vansinniga experiment med flockimmunitet, när man innan vaccinerna fanns motarbetade väl beprövade metoder för att minska smittspridningen.

    Robert Kennedy, som nämnts är brorson till president Kennedy och är en miljöjurist, som har företrött personer, som har skadats av giftiga utsläpp, som stora bolag legat bakom, vilket har givit honom många fiender hos bolagen. Han har under senare tid också företrätt personer, som har skadats av läkmedelstester och på den grunden utsatts för veritabla smutskastningskampanjer, bl.a. att han skulle vara ”antivaxxare”. Men VI är väl överens om att personer, som har skadats för att andra ska få leva, ska ha del av läkemedelsföretagens enorma vinster som kompensation?

    Skulle för resten vara intressant att veta hur läkemedelstester går till Ryssland, inte minst mot bakgrund att straffångar har använts som ofrivilliga försökspersoner även i väst.

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Det var mycket konspirationsteori här. Skadestånden som utdöms i USA är alltid astronomiska jämfört med vad som utdöms i Sverige. Den ”nye Kennedy” är en kuf och konspirationsteoretiker som inte har en chans att bli president i USA vilket säger en hel del om vi jämför med t ex ”valet-är stulet teoretikern” Donald Trump som för en svensk mera liknar en stå-upp-komiker än presidentkandidat. I övrigt beskriver du en världsbild som dagligen sprids från Kreml.

      • brorson

        Om det här var ett svar på min kommentar närmast ovanför, har det väl hamnat fel? Jag trodde att vi var överens om det, som jag skrev i den kommentaren. Det gick ju dessutom flera dagar innan du svarade, vilket du först sedan jag skrivit ytterligare en kommentar, vars innehåll jag inte räknat med att du skulle hålla med om. Du lyckas inte skrämma mig med ditt påstående att jag ”beskriver en världsbild som dagligen sprids från Kreml”. Jag kan kvitta med att du har börjat använda metoder som dagligen praktiseras av Kreml, nämligen att stämpla meningsmotståndare som fiendens agenter

        Hur pålitliga är dina egna källor? ”Överstelöjtnant Joakim Paasikivi gjorde bedömningen att Ukraina skulle vinna kriget under 2023 – men stridslinjerna har förblivit i stort sett oförändrade. I en stor intervju med Svenska Dagbladet säger experten på militär strategi att han trodde att Ukraina ”skulle vara bättre” och att han samtidigt underskattade den ryska stridsförmågan.” (Omni) Det är just detta, som jag förstått längre än Paasikivi, så överstelöjtnant han är, har föranlett mig att stämpla socialdemokraten Stoltenberg som en marionett och krigshetsare. Hans mål verkar ju vara att döda ryssar,. men utan nytta för någon, förutom vapenindustrin.

        Dock inte den vapenindustri, som stödjer Trump, För den vapenindustri ,som stödjer honom, tillverkar ju de vapen, som amerikaner använder mot varandra och inte mot ryska soldater. Det duger de vapnen inte till för. För övrigt är Robert Kennedy ”inte en ny Kennedy”, varför frågan om hans chanser att bli president i USA är irrelevant. Såvitt jag vet, har han inte ens försökt. Men en äkta Kennedy är han, eftersom han är född som medlem i klanen Kennedy. Men när du skrev ”den nye Kennedy” var det kanske bildligt menat?

        Om man är en ”kuf”, om man kräver skadestånd till personer, som har skadats av läkemedelstester, så borde väl det omdömet även gälla ryska advokater, som åtar sig den typen av mål, om sådana ö.h.t. finns? Jag hade faktiskt förväntat mig en kommentar från dig på min avslutande mening:” Skulle för resten vara intressant att veta hur läkemedelstester går till Ryssland, inte minst mot bakgrund att straffångar har använts som ofrivilliga försökspersoner även i väst.” Det har nu gåt två veckor sedan något hördes från Navalny..Lever han fortfarande är han avliden, och i så fall av vilken orsak?

        Att jag inte instämmer i rena russofobin, innebär inte att den ryska regimen, det ryska rättsväsendet och det ryska samhället i övrigt är höjd över all kritik i mina ögon.

        • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

          Ser ett program i SVT om bortrövade ukrainska barn. En ockupationsmakt som beter sig så barbariskt är helt enkelt barbarisk. Ryssland är ett barbariskt land och en skam för homo sapiens
          på jorden. Förvandlingen av Ryssland till ett barbarland sker planmässigt av giftmördaren och f d KGB-agenten Putin. Och han är inte klar än!

  4. Basic Rules

    Navalny är ett västerländskt påhitt, har inget stöd alls bland ryska folket, kanske 1-2 %.
    Han är en nobody, men för väst är han desto större för att åstadkomma ”regimskifte”, så banalt och idiotiskt som vanligt. Dessa försök att destabilisera Ryssland, har pågått i ett par hundra år, ledda av britterna. Konsekvenserna av detta önsketänkande och historisk okunskap om Ryssland, samt fördomar/hat mot ryska folket, är orsaken till denna erbarmliga propaganda och ett Ukraina som offras i detta Proxy krig, då bortom fronten väntar enorma naturresurser för väst. Kriget har aldrig haft med Ukraina att göra – och nu ska ukrainakriget ta Biden över presidentvalet 2024.
    Total dedeat väntar för Ukraina, men hur ska USA ta sig ur detta – som Vietnam, man bara drar och ”seglar” hem ? Sen hoppar man på nästa projekt som vanligt, vilket historien lärt oss – det måste bli ett slut på dessa ständiga amerikanska konstruerade krig !
    Ukrainakriget/konflikten är Den största tragedin sen andra världskriget, men vår/svenska media inkl. VK blundar eller ljuger medvetet.

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Tyranner tillåter aldrig att en oppositionell politiker börjar samla stöd hos folket. I god tid elimineras sådana oppositionella innan de blir ett hot mot tyrannen. Elimineringen sker ofta genom avlivning enligt lärofäderna Stalin och Hitler.

  5. brorson

    I så fall är väl Biden också en tyrann? De ”demoratiska” delarna av det starkt politiserade amerikanska rättsväsendet försöker ju tömma rivalen Trumps kampanjkassa med skådeprocesserl. Nu har en av Trumps advokater dömts att betala flera miljarder i skadestånd för förtal av en valarbetare .I sista laget kanske, men nu har Trump-sidan beslutat använda samma metoder mot Biden, med hjälp av poliltskt lojala åklagare och domare. Nej, tyranner tillåter inte rivaler att samla stöd hos folket, men Trump bröt mot regeln, eftersom han hade en stor egen förmögenhet och därför var mindre beroende av multimiljardärernas stöd. Vilken vapenlobby stöddes han av? Knappast tillverkarna av de vapen, som behövs för att vinna tredje världskriget. Vilken vapenlobby står bakom Biden?

    Vi ska inte heller glömma vårt eget vapenindustriella komplex. Svensk alliansfrihet har ju inte precis varit någon lysande affär för detsamma. Svenska politiker har ju aldrig förstått vitsen med att sälja vapen till båda sidor. Russofobin hos de svenska väljarna har varit alldeles för stark för det. Men nu har våra svenska politiker äntligen fått det krig de behöver för att ta Sverige ur den ekonomiska krisen. Men vem kommer att vinna det påbörjade nya världskriget? Denna exodus (väst-företag som lämnar Ryssland) har resulterat i försäljning av tillgångar till vrakpriser eller i vissa fall kostnadsfritt, där inflytelserika ryska affärsfolk med nära kopplingar till landets elit tar över .Rapporter från New York Times indikerar att Rysslands krigskassa nyligen förstärkts med 13 miljarder enbart från skatteintäkter. Den som gräver en grop åt andra…

    Det är ett socialdemokratiskt erövringskrig. De är ju sossar och vänsterborgare nästan allihopa. Biden, Blinken, marionetten Stoltenberg, Scholtzm Mette Fredriksen , som köper svensktillverkade stridsfordon till Ukranina för danska skattepengar, Guterres, som inte gjort ett jota för fred i Ukraina, men kräver eldupphör i Gaza på Hamas villkor. Till vilken sida Hamas ska räknas är ett socialdemokratiskt huvudbry. Svenska Sida,. under ledning av S-profilen Karin Jämton, försäkkrar att inga svenska biståndspengar har gått till Hamas. Men den internationella hälpen har distribuerats av Hamas, vilket bidragit till stödet för Hamas.

    Vår egen Bagdas Bob, Peter Hultqvist, S, uttalande att Sverige inte kommer att bli medlem i Nato, ”så länge jag är försvarsminister”, kommer att gå till historien som ett sant påstående, som ingen förstått att det var sant. Det finns alla anledning att tro att det socialdemokratiska valnederlaget inte bara var väntat, utan också planerat. Den rödgröna röran hade ställt till det, så att S behövde en paus i regeringeinnehavet, varunder andra skulle reda upp.

    Och det även den totalt havererade försvarspolitiken, som gick ut på skattesänkningar i Sverige på amerikanska skattebetalares bekostnad – en politik som introducerades redan 1991 av Carl Bildt under dennes tid som statsminister. Men sedan kom ju Trump emellan med sitt krav att de europeiska Nato-medlemmarna ska stå för sina egna försvarsutgifter. Det är kanske svårt att se Bildt som en vänsterborgare, men hans närmast patologiska vurm för Biden och den amerikanska

    vänstern och hans hat mot Trump p.g.a den dennes devis ”America first” gör honom till en sådan. Att sätta det egna landet och dess befolkning först är ju en främmande tanke för nutida svenska politiker…

      • brorson

        Jasså, det tycker du. Ärligt talat, diskuterar jag gärna med Rombe, som jag vet drivs av en personlig övertygelse, som han vågar stå för, även om inte alla håller med. För det fanns ju en tid, när majoriteten inte tyckte som Rombe. Sådant, att våga stå för sina åsikter även i det läget, inger respekt. Frågor från troll, som bara är ute för att förstöra all seriös diskussion, besvaras däremot inte.

  6. brorson

    Den nutida uitvecklingen börjar alltmer likna förspelet till första världskriget. Ingen vill kännas vid att ha börjat kapprustningen. Likheter finns även med förspelet till andra världskriget. Den tyska S-ledaren Olaf Scholz tror att han kan förverkliga Hitlers expansionsdrömmar österut med demokratiska medel. Men det är så lagom demokratiskt, när ukrainska agenter har mördat en ukrainsk oppositionspolitiker i Moskva, under förevändning att ”Så gör vi med landsförrädare”. Det är som om utsända agenter från svenska staten skulle mörda skånska politiker, som vill återförena Skåne med Danmark, på öppen gata i Köpenhamn.

    Visste du för resten att skånska lokalpartier, som vill just det men hade gått med i SD, låg bakom valet av Åkesson till partiledare för SD. SD:s stora syddistrikt hade då fler medlemmar än alla andra partidistrikt tillsammans. Så, det var nog ett demokratiskt val. Men det lustiga är att dessa skånska lokalpatrioter glömde motivet för återförening med Danmark, så snart de fått vittring på Sveriges riksdag. nämligen att med danska alkohollagar skulle de kunna köpa starksprit på ICA i Sjöbo och andra skånska samhällen. Vad SD hittills har uppnått i den frågan är en passus i Tidö-avtalet, om gårdsförsäljning av vin direkt från odlaren. KD. som har nominerat Sara Skyttedal, som har erkänt att hon är beroende av cannabis, till en ny mandatperiod i EU-parlamentet spjärnar emot.

    Såå, nu när SD har blivit ett stort parti även i Norrlands inland, dröjer det väl inte länge innan man kan köpa hjortronlikör med 27 % alkoholhalt på Coop i Storuman? Skyttedal, som har försäkrat att hon använder cannabis bara i länder där detta är tillåtet, har tvingats dra tillbaka sitt förslag om legalisering av cannabis även i Sverige. För att återgå till riskerna för ett tredje världskrig, så har en överstelöjtnant, som varit lärare vid försvarshögskolan och känd från TV, erkänt att han har överskattat Ukrainas stridsförmåga och underskattat både Rysslands stridsförmåga och industriella kapacitet. Hur ska det gå för Sverige, om landet lyckas bli Nato-medlem?

    Den andra överstelöjtnanten, som är känd från TV, har bagatelliserat riskerna för både Sverige och Finland med Rysslands beslut att återupprätta Leningrads militärdistrikt som svar på Nato:s östutvidgning. Och Sveriges ÖB fantiserar om att Sverige, med sina fem ubåtar, ska leda Nato:s krigsoperationer i Östersjön. De verkar alla, både politiker och militära experter, leva i en fantasivärld med ett försvagat Ryssland. De tänker inte på att Ryssland har många fler alternativ än att ge upp i Ukraina och ta hem sina stridskrafter därifrån. Men det är dock ett av alternativen.

    Den, som har valt att satsa på vinnande häst, måste vara säker på vilken häst som kommer att vinna. Annars kan det gå riktigt illa. Och det kan det göra för Sverige, när vår försvarsminister har tecknat avtal med USA om lagring av amerikanska vapen på svensk mark, utan förbehåll mot kärnvapen, Hur kommer Ryssland att agera under ett eventuellt krig med Nato, om man inte vet säkert vad som finns i Sverige? Putin är ingen virrpanna. Hittills har han noga övervägt för- och nackdelar med olika alternativ, men drar sig inte för att använda de förebyggande alternativen. om de framstår som nödvändiga.

    Kommer Trump att rädda Sverige från sina egna politiker – som uppenbarligen har drabbats av nationell hybris – med sin politik ”America first”?

      • Mique

        Tack Håkan! ”Brorson”s ändlösa monologer av ”massiva murar av text”, fyllda med falsk fakta, spekulationer och personangrepp, och som spretar hej vilt åt alla håll och kanter, tillför inte diskussionerna någonting i sak.

        • brorson

          Var inte diskussionen avslutad? Vad är detta om inte ett personangrepp? Har det tillfört något i sak? Lever Navalny eller är det fejk? Jag tycker inte att det är okej att publicera personangrepp mot en person, som man har avslutat diskussionen med, när den personen har respekterat det beskedet, vilket jag har gjort.

          • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

            Diskussionen var avslutad, alltså ett misstag i hastigheten av mig att publicera ytterligare inlägg. Ursäkta. Värre katastrofer har inträffat i mitt liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.