Vi står inför stora utmaningar!

Av , , Bli först att kommentera 6

Vi står inför stora utmaningar när det gäller äldreomsorgen och då går det inte att motarbeta privata aktörer som de styrande i Umeå gör. Om vi ska öka kvaliteten inom äldreomsorgen, så är det istället oerhört viktigt att det finns privata utförare. Valfrihet är också en självklarhet för mig och det innebär att det inte är politiken som ska styra livet, utan individen måste ha frihet att välja sitt liv själv. Makten måste därför flyttas från politikerna till de äldre och deras anhöriga. Det som måste vara mest viktigt är att verksamheten håller en hög kvalitet, oavsett om det är en kommunal eller privat aktör. Tyvärr har vi också de senaste åren sett många exempel i Umeå där de styrande inte tar hänsyn till de äldre och deras anhöriga. Då tänker jag främst på Skräddaren och Astridgården.

Bli först att kommentera

Totalt har kommunen gått in med 20,5 miljoner!

Av , , 4 kommentarer 16

Nu har jag fått fram den totala summan som kommunen har gett i stöd till gitarmuseet guitars. Totalt är det 20,5 miljoner sedan 2013 som kommunen har gått in med. Jag tycker att det här är ett slöseri med skattepengar som socialdemokraterna tillsammans med miljöpartiet och vänsterpartiet har bidragit till. Precis som jag skrev tidigare idag i min blogg så var tanken att stötta museet i uppstarten, men inte att ta över driften. Det som jag inte har uppgift på än, är hur mycket de kommunala bolagen gått in med i sponsring.

Utvecklingsanslaget 2013 2 400
Utvecklingsanslaget 2014 2 400
Utvecklingsanslaget 2015 2 400
Utvecklingsanslaget 2015 1 400
Utvecklingsanslaget 2016 2 400
Utvecklingsanslaget 2017 800
Hyresfritt 2017 1 200
Övrigt anslaget 2017 2 500
Utveckingsanslaget 2018 5 000
Totalt: 20 500

4 kommentarer

Liberalerna säger nej till ytterligare stöd!

Av , , 1 kommentar 8

Än en gång ger socialdemokraterna och miljöpartiet ytterligare ett stöd till gitarrmuseet guitars på 5 miljoner. Den här gången fick man också stöd av vänsterpartiet. Från Liberalernas sida så sa vi nej och vi har också tidigare sagt nej till att stötta museet.

Självklart är museet viktigt för besöksnäringen, men det kan inte vara kommunens uppgift att finansiera det år efter år. Tanken var att stötta museet under uppstarten, men nu verkar det som att kommunen har tagit över driften. Under åren har det blivit många miljoner från kommunens sida och då har jag inte räknat in sponsringen från de kommunala bolagen. Med tanke på kommunens ekonomi, så tycker jag det är helt vansinnigt. I dagsläget måste det istället vara viktigast att prioritera våra kärnverksamheter istället och det kommer också att bli intressant att se vad socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet väljer att prioritera bort.

1 kommentar

Det måste få ett slut!

Av , , 1 kommentar 9

Attacken mot synagogan i Göteborg är helt oacceptabelt och det är mycket skrämmande att judar förföljs i Sverige år 2017. Antisemitismen fortsätter i Sverige och det måste få ett slut. Att judar inte kan känna sig trygga i Sverige, är något som rättsväsendet måste ta på allvar. Det här är inte heller första gången som judar utsätts i det svenska samhället. Det är bara att se till vad som har hänt i Umeå de senaste åren.

1 kommentar

Det behövs en attitydförändring!

Av , , Bli först att kommentera 6

För ett tag sen var det en avtalskonflikt mellan svenska fotbollsförbundet och damlandslaget. Det handlade om att få en skälig ersättning för att vara med i landslaget och det blev en lösning till slut. Damlandslaget fick också kritik från många i herrfotbollen och jag tycker istället man borde ha stöttat damerna. Det finns också lysande exempel och där är handbollen ett lysande exempel. När det gäller damernas och herrarnas handbollslandslag så har man exakt lika mycket i alla bonusar och ersättningar. Enligt media så var det också herrarna som tog initiativet. Deras initiativ visar att det går att få en förändring och det som behövs är en attitydförändring mot damidrott i Sverige. Jag är också otroligt less på den attityd som finns mot damidrott bland många män.

Bli först att kommentera

Socialdemokraterna närmar sig Vänstern!

Av , , Bli först att kommentera 3

2017 går mot sitt slut och om några veckor så är vi inne i valåret. Det märks också i media att valet närmar sig och opinionsmätningar duggar även tätt. Om man ser till Umeå kommun så står vi inför stora utmaningar och då tänker jag främst ekonomiskt. Jag känner även en stor oro över att socialdemokraterna närmar sig vänsterpartiet och det skulle inte gynna Umeås utveckling. Man kunde även se på sista kommunfullmäktige hur socialdemokraterna har närmat sig mot vänsterpartiet. Den strategiska planen är något som redan vänsterpartiet har fått inflytande över. Deras motstånd mot privat företagsamhet och valfrihet i skola och omsorg skulle också bidra till en negativ utveckling för Umeå. Vänsterpartiet har heller aldrig förstått, att det är, företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi varken ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård.

När det gäller äldreomsorgen så kommer den att bli en jätteviktig fråga i valrörelsen och eftersom jag i grunden är socialliberal så kommer den att få ett stort utrymme i mitt politiska arbete. När det gäller äldreomsorgen i Umeå så står vi också inför stora utmaningar och då tänker jag först på bristen av boenden. Motståndet mot privata aktörer gör inte saken bättre

Bli först att kommentera

Man har nog spelat ut sin roll!

Av , , 2 kommentarer 4

Nu presenteras det opinionsmätningar varje dag och givetvis ska man ta de på allvar. Nu har SCB:s stora partisympatiundersökning presenterats och jag väntar fortfarande på att Liberalerna ska börja lyfta. Jag känner mig ändå oerhört positiv och det är fortfarande en lång tid till valet. Man får inte glömma att 30 procent bestämmer sig sista veckan. Nu är det bara att kämpa och köra ända i kaklet och det är först på valdagen som allt avgörs.

Det som inte överraskar mig, är att Sverigedemokraterna fortsätter backa i alla mätningar och för mig är det också väntat. Jag tror också att man börjar spela ut sin roll i svensk politik. Jag skulle inte bli överraskad, om man hamnar under 10 procent i valet.

2 kommentarer

Inget bra besked för Umeå!

Av , , 1 kommentar 3

Regeringen får kritik från alla håll när det gäller amorteringskravet och precis som jag skrev igår i min blogg så är det en otroligt dålig tajming. Förslaget får kritik av alla möjliga experter och de enda som hyllar amorteringskravet är politiker från socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet. Men det finns också undantag och Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S) kallar beskedet för ett hårt slag mot stockholmarna.

Det här beskedet kommer också att drabba byggandet av nya bostäder och det känns oerhört konstigt med tanke på att regeringen har sagt att det byggs för lite bostäder. Med tanke på bristen på bostäder i Umeå, så är det här förslaget mycket oroande.

1 kommentar

Dålig tajming!

Av , , 3 kommentarer 2

Regeringen säger ja till förslaget om skärpta amorteringskrav för nya bolånetagare och jag tycker det är en dålig tajming. Det med tanke på att bostadsmarknaden inte är stabil och de kan även innebära att det kan bli ett prisfall på bostäder.

Det skärpta amorteringskravet kommer också att göra det svårt för unga att komma in på bostadsmarknaden. Är det något vi behöver i Umeå så är det rörlighet på bostadsmarknaden och det här förslaget kommer inte att leda till mera rörlighet.

3 kommentarer

Årets sista!

Av , , Bli först att kommentera 2

Idag är det årets sista regionfullmäktige och det är inte en så lång dagordning. Efter nästa val kommer det också att bli en ny organisationsform för regionen och då kommer Västerbottens läns landsting och Region Västerbotten troligtvis slå ihop och bli en regionkommun från och med den 1 januari 2019. Det är också riksdagen som fattar beslut om det blir en regionkommun i länet och det formella beslutet kommer under våren 2018.
Från Liberalernas sida är vi mycket positiva till det, eftersom vi under en längre tid har velat lägga ned Region Västerbotten.

Bli först att kommentera