Brännbollsyran är viktig för Umeå!

Av , , 1 kommentar 10

Brännbollsyran är en stor en succé och är det något Umeå behöver, så är det en stor festival. Trots det så motarbetas man av Umeå kommun och det är för mig helt obegripligt. Nu har det också kommit ett förslag att man ska nekas serveringstillstånd.

Polisen var även positiv till yran förra året och man skrev bland annat på sin hemsida, att Brännbollsyran var positiv ur polisiär synvinkel. Det är för mig en tydlig signal att yran har fungerat ur polisens synvinkel.

http://www.vk.se/plus/1963607/politiker-vill-stoppa-alkohol-pa-yran

1 kommentar

Scharinska!

Av , , Bli först att kommentera 5

Nu är försäljningen av Scharinska klar och det känns bra. När det gäller Umeå kommun så har man sedan länge, också haft en policy, att lokaler som inte används eller kan utnyttjas på något sätt, ska säljas. När det gäller Scharinska så har kommunen inte heller, haft något uppenbart behov av fastigheten. Det kändes också bra att kommunen fick bra betalt för fastigheten!

Bli först att kommentera

Valet kommer att avgöras i valrörelsen!

Av , , 1 kommentar 5

I helgen är jag på Liberalernas riksmöte och det är alltid lika kul att få träffa alla andra Liberaler ute i landet. Det märks också på mötet att valet närmar sig och det är livliga diskussioner i korridorerna. Under helgen har det också släppts en opinionsundersökning från Svd/Sifo och där har Liberalerna 5,7 procent. Det parti som går bäst i den mätningen är Centern och man närmar sig Moderaterna med stormsteg. Moderaternas tillbakagång tror jag beror på att man har rört sig mot SD och det har man blivit straffade för.

När det gäller SD, så står man så oerhört långt från mina värderingar. När det gäller SD:s politik så går den inte heller hem hos andra partier och sen får man inte heller glömma att SD, inte heller är så villiga att samarbeta. När det gäller politik, så måste man förstå att det är en kompromiss mellan många partier och därför finns det allianser. Sen finns det också partier som står långt ifrån varandra, i sina värderingar och då går det inte att samarbeta.

Majoriteten av alliansens väljare vill inte heller ha ett samarbete med SD. Jag är också oerhört glad att Jan Björklund i sitt tal på riksmötet, betonade att Liberalerna inte kommer att bidra till att SD kommer in i värmen

När det gäller valet 2018 så är det en lång tid dit och mycket kan hända. Men jag tycker att man ska ta opinionsundersökningar på allvar.  När det gäller valet så tror jag också det kommer att avgöras på valdagen och i valrörelsen. Men självklart hade jag varit oerhört glad om vi hade legat bättre till i opinionsundersökningarna. I höst kommer vi också att ha vårt landsmöte och där ska vår politiska väg fastställas. Självklart hoppas jag att landsmötet ska lyfta partiet, men alla i partiet måste ta sitt ansvar, för att få ut vår politik till väljarna.

1 kommentar

Ingen överraskning att det blir fel, när miljöpartiet är inblandat!

Av , , Bli först att kommentera 10

Nu har Regeringen lämnat beskedet att man går vidare med flygskatten och om skatten kommer att införas, så kommer det att drabba oss i Norrland. När det gäller Umeå och Västerbotten, så är flygförbindelserna till Stockholm så oerhört viktiga och det är även en viktig överlevnadsfråga för vårt näringsliv.

Jag är oerhört glad att många politiker i länet säger ifrån och all heder åt Hans Lindberg (S) som tar strid mot sin egen regering. Men det som känns oerhört konstigt är att miljöpartister från Norrland jublar över en flygskatt, som kommer att drabba näringslivet. Det visar att man inte förstår det samhällsekonomiska kretsloppet och man tror att lösningen är att sätta skatt på allt som rör sig. Men som sagt var, ibland kan det bli fel och det har miljöpartiet visat åtskilliga gånger. Senast i raden var det demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) som hade fel.

 

Bli först att kommentera

Återvändande IS-krigare till Umeå?

Av , , Bli först att kommentera 11

I en intervju i media framhåller vår demokratiminister att Umeå har tagit emot hemvändande IS-krigare. Uppgifterna dementeras från kommunen och man undrar vad som är sant. Men ett uttalandet från högsta ansvarig minister, om att det finns hemvändande IS-krigare i Umeå känns mycket oroande. Det kan vara så att vi har en minister från miljöpartiet som saknar verklighetsförankring och för att klargöra det har jag ställt en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S)

Här kommer interpellationen i sin helhet!

Återvändande IS-krigare till Umeå

I en intervju i media framhåller vår demokratiminister att Umeå har tagit emot återvändande IS-krigare. En företrädare från kommunen förnekar att det skulle vara så. Demokratiministern nämner också att Umeå har ett bra förebyggande arbete mot extremism och det stämmer. Men ett uttalande från högsta ansvarig minister, om att det finns hemvändande IS-krigare i Umeå känns mycket oroande. Därför ställer jag följande frågor.

Frågor till Hans Lindberg (S):

1.                         Vart kan demokratiministern ha fått uppgifterna från?

2.                         Stämmer uppgifterna?

3.                         Har vi någon planering för det här?

Bli först att kommentera

Oordning på fullmäktige!

Av , , Bli först att kommentera 5

Jag håller helt med att fullmäktiges arbetsformer inte fungerar. Det är också ett stort problem för oss som sitter i oppositionen, att våra enkla frågor och interpellationer inte hinns med på fullmäktige. När man skriver in interpellation eller enkel fråga, så är den också ofta dagsaktuell och då blir det oerhört konstigt när den dyker upp en månad senare. Sen har jag inga problem att antalet interpellationer och enkla frågor har ökat i kommunfullmäktige. Men alla partier har ett ansvar att man håller sig till ämnet och man behöver inte heller skicka upp alla ledamöter i debatten. Sen har jag inget problem med korta talartider. Det gör debatterna spänstigare. Vänsterpartiet pratar också om härskarteknik och det är väl det parti, som är bäst på det.

Bli först att kommentera

Det känns overkligt och obehagligt!

Av , , Bli först att kommentera 9

Det känns overkligt och obehagligt, att vi har haft nazister som öppet visar sig i centrala Umeå. Idag var det Nordiskamotståndsrörelsen som dök upp under en manifestation som RFSU hade. Tyvärr är det nog inte sista gången, vi kommer att se nazister i Umeå. Men jag är oerhört glad, att det är så många i Umeå, som står upp mot dom.

Bli först att kommentera

Vikten av utbildning!

Av , , Bli först att kommentera 5

Idag på internationella kvinnodagen, kan man läsa en debattartikel i VK som jag har skrivit tillsammans med Birgitta Ohlsson och Maria Lundqvist – Brömster. Debattartikeln handlar om vikten av utbildning för unga flickor världen över.

Här kommer länken till VK!

http://www.vk.se/1950710/stark-bistandet-satsning-pa-flickors-utbildning-ger-global-tillvaxtI

 

Bli först att kommentera

Norrlandsfientlig politik!

Av , , Bli först att kommentera 7

Än en gång blir miljöpartiet överkörda av socialdemokraterna och den här gången är det kilometerskatten som skjuts upp.  När det gäller miljöpartiet så vill man också införa skatt på allt som rör sig och som norrlänning är jag därför oerhört glad, att miljöpartiet inte lyckas få igenom sin norrlandsfientliga politik. Nu hoppas jag också att förslaget om en höjd flygskatt, tas bort.

Det känns också oerhört konstigt, när miljöpartister från Norrland jublar över en eventuell flygskatt. Man verkar inte förstå att flygförbindelserna till Stockholm är oerhört viktiga för Västerbotten och det är även en viktig överlevnadsfråga för vårt näringsliv.

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/oowAK/knappast-synd-om-miljopartiet

Bli först att kommentera

Förstår mig inte på Migrationsverket!

Av , , 4 kommentarer 5

Jag har svårt att förstå mig på migrationsverkets handlande, när det gäller flyktingarna på Umebygdens sjukhem. När det gäller familjen Al-Ogaidi så har två barn också en allvarlig sjukdom och nu ska familjen flyttas till Gällivare. Det är för mig helt obegripligt. Det blir ännu mer obegripligt när pappan i familjen, har lyckats få fast jobb. När man väl har lyckats etablera sig och börjat betala skatt, så måste man flytta. Sen verkar också migrationsverket ha brustit i sin kommunikation och det verkar inte heller ha funnits någon barnkonsekvensanalys i deras beslut  

 

4 kommentarer