Företagen bygger upp Sveriges välfärd!

Av , , 1 kommentar 4

Idag har vi företagsbesök med kommunens näringslivs och planeringsutskott. Det kommer som vanligt att bli en intressant dag och bland annat kommer vi att besöka Kvarkenfisk.

Jag tycker det är jättebra att vi har dessa företagsbesök. Det är också företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi inte ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård.

Bra villkor för nya och växande företag är också en förutsättning för fler jobb. Det är även viktigt att regelkrånglet minskar för företagen. Det som behövs i Sverige är en företagarpolitik som uppmuntrar eget företagande, istället för att bestraffa det. Sen måste också den negativa attityden till företagande, bli mera positiv.

 

 

1 kommentar

Kommunen ska avyttra fastigheter som man inte har behov av!

Av , , 2 kommentarer 3

Från Liberalernas sida så tycker vi att kommunen ska avyttra fastigheter som man inte har behov av. Tidigare har vi ifrågasatt det i kommunfullmäktige. I oktober förra året ställde vi också en fråga till Hans Lindberg (S) om det fanns planer på att sälja fastigheten och om det fanns intressenter. Svaret blev att det inte var aktuellt med en försäljning. Men nu verkar det bli en helomvändning i frågan och enligt VK verkar en försäljning vara nära. Från Liberalernas sida så välkomnar vi detta besked Det ska nämnas att vi även ställde en fråga i januari i år och då var svaret också svävande, om vad som skulle ske med fastigheten.

2 kommentarer

Ny vecka!

Av , , Bli först att kommentera 5

Det har varit skönt med lite ledigt i helgen, men nu är det en ny vecka och nya möjligheter! Som vanligt är det en fulltecknad kalender och det känns bra. Veckans kalender kommer bland annat innehålla företagsbesök och möten om kommunens nya organisation.

Imorgon har vi också kommunstyrelse och där kommer vänsterpartiets motion, om att återkommunalisera lokaltrafiken upp. Från Liberalernas sida så kommer vi att säga nej till motionen.  Jag skulle också ha svårt och se hur en återkommunalisering skulle kunna genomföras. Det skulle också bli oerhört dyrt för kommunen att genomföra, men vänsterpartiet har ju i för sig alltid haft en stor börs. När det gäller lokaltrafiken så är det också en fantastisk resandetillväxt och det har även varit kostnadseffektivt.

Bli först att kommentera

Hot mot demokratin!

Av , , Bli först att kommentera 4

Det är oerhört tråkigt att läsa om de trakasserier som Andreas Lundgren (S) har blivit utsatt för Precis som Andreas skriver i sin blogg så är det också ett stort hot mot demokratin.  Sen ska ingen behöva tolerera hot eller trakasserier på sin arbetsplats, oavsett vad man jobbar med. http://blogg.vk.se/lundgren/2017/08/08/trakasserier-mot-fortroendevalda/

Det är också skrämmande siffror att var femte förtroendevald i riksdag och kommunfullmäktige, har utsatts för hot, trakasserier eller våld i samband med sina politiska uppdrag. Jag har själv blivit utsatt för hot och trakasserier och det är inte roligt att uppleva. Men tyvärr är det så att man börjar inse att det är vardagen.

Bli först att kommentera

Intressant höst!

Av , , Bli först att kommentera 3

Det känns skönt att komma igång efter sommaren och det kommer att bli en intressant höst politiskt. När det gäller Liberalerna så blir den stora frågan striden om partiledarposten på landsmötet i november. Jag har följt frågan i riksmedia och de tror att Björklund kommer att vinna striden. Jag tror att man har missberäknat sig när det gäller det. Jag vet nämligen att Birgitta Ohlsson har ett starkt stöd bland ombuden och för mig skulle det vara en överraskning om hon inte vinner.

När det gäller politiken lokalt så kommer den stora frågan bli, hur den nya förvaltningen i kommunen kommer att utforma sig.

Bli först att kommentera

Varför mörkade man säkerhetsläckan?

Av , , 5 kommentarer 11

Oavsett utgången av misstroendevotumet så är det ett stort misslyckande för regeringen. Nu har två ministrar också fått lämna sina poster. När det gäller försvarsministern Peter Hultqvist, så tror jag att alliansen kommer att fortsätta vidhålla hans avgång.

När det gäller själva frågan om säkerhetsläckan så skyller många på outsourcing och det är att göra det enkelt för sig. Ansvariga ministrar hade alla möjligheter att stoppa säkerhetsläckan och man blev också varnade av SÄPO. Man hade också vetskap om säkerhetsläckan över 1,5 år och man valde att inte informera statsministern under den tiden.

Med tanke på allt som hänt så visar det att ansvariga ministrar haft möjligheter att stoppa säkerhetsläckan. Men valde istället att försöka mörka händelsen och regeringen med Stefan Löfven är ytterst ansvariga för det.

5 kommentarer

Helt rätt att begära misstroendevotum!

Av , , Bli först att kommentera 8

Det är helt rätt av Alliansen att väcka misstroendevotum mot infrastrukturminister Anna Johansson (S), inrikesminister Anders Ygeman (S) och försvarsminister Peter Hultqvist (S). Hela ärendet med transportstyrelsens IT-skandal är ett stort misslyckande för regeringen. Än en gång har regeringen visat att man inte klarar av att styra Sverige. Jag tror även att många socialdemokrater ute i landet, är irriterade över det som har hänt.

Nu finns det också stor risk för nyval och det kommer definitivt inte att gynna regeringen. Ett annat alternativ är att de tre ministrarna får gå och det kommer att visa ännu mer tydligt hur svag dagens regering är. Det troliga är att ministrarna får gå och vi får se några nya ministrar de närmsta dagarna. Men oavsett om det sker, så är det ett stort misslyckande för Stefan Löfven. Jag skulle inte heller bli överraskad om Stefan Löfven lämnar sin post som partiledare för socialdemokraterna.

 

 

Bli först att kommentera

Det behövs en tydligare inriktning!

Av , , Bli först att kommentera 6

Idag är det Liberalernas dag på Almedalen och det kommer att bli intressant, att se vilka utspel som kommer under dagen. När det gäller vår politik så håller jag med Birgitta Ohlsson, om att vi behöver en mera och tydligare socialliberal inriktning. Eftersom jag i grunden är socialliberal, hoppas jag också att den socialliberala politiken får större utrymme i Liberalerna i framtiden

När det gäller Liberalerna så har vi en har en stark historia i socialliberal politik och vem minns inte Bengt Westerberg som under 1985 års val gjorde en stor framgång för dåvarande Folkpartiet, med en socialliberal politik på agendan.

Länk till debattartikel av Birgitta Ohlsson

http://www.expressen.se/debatt/nu-maste-vi-bli-ett-socialliberalt-parti/

 

Bli först att kommentera

Hänt en hel del under våren!

Av , , Bli först att kommentera 6

Det ska bli skönt med lite ledighet efter en intensiv vår! Politiskt har det hänt en hel del både inom partiet och utanför. När det gäller Liberalerna, så tycker jag att det är bra att Birgitta Ohlsson utmanar om partiledarposten. Min åsikt har jag också varit tydlig med. När det gäller kommunpolitiken så har det hänt två stora saker under våren och det är ena är beslutet att sälja en del av fastighetsbeståndet i Bostaden. Det andra är översynen över kommunens organisation och att samtidigt riva uppbeslutet om en gemensam förvaltning. Två frågor som vi drivit hårt från Liberalerna och Alliansen. Två stora segrar för Liberalernas och Alliansens politik!

I år kommer det inte heller att bli Almedalen och jag försöker ladda upp batterierna på ”ranchen” istället. När det gäller Almedalen så tycker jag veckan behövs. Men jag skulle hellre se att en sådan här vecka var i Norrland istället. För tyvärr så slutar kartan, för många politiker ovanför Gävle. Måste samtidigt berömma Stefan Löfven för att han besöker Norrland, istället för Almedalsveckan och jag tror att han kommer att tjäna på det.

Bli först att kommentera

Bloggare utan verklighetsförankring!

Av , , 8 kommentarer 43

Har fått många synpunkter när det gäller min motion, om att det behövs mera professionell styrning i de kommunala bolagen. Den mest intressanta synpunkten kommer från en bloggare, som verkligen visar sin okunskap hur det fungerar i kommunen och de kommunala bolagen. En bloggare som skriver en massa fina ord, utan att veta hur verkligheten ser ut. Det är inte heller första gången som bloggaren beskriver något som inte stämmer. Det som också är intressant är att jag har fått medhåll när det gäller min motion från några i hans partitillhörighet. Sen tycker jag också att man ska läsa motionen och reportaget i VK i sin helhet, innan man uttalar sig felaktigt och börjar spekulera hejvilt. Men som sagt var det är inte första gången det har hänt.

 

 

8 kommentarer