Talibaner med atombomber

IAEA konstaterar att Iran håller på med det många redan förstått att de håller på med nämligen utvecklande av atomvapen. Atombomber går dåligt ihop med gammaltestamentliga föreställningar om andra människor på vår jord.  Förr i tiden brände man trosmotståndare på bål och/eller stack ut deras ögon, s k "bländning". Sätten att avliva eller plåga sina medmänniskor var många och barbariska.  "Man" det var t ex för  800 -1000 år sedan kristenheten som försökte vinna själar för sin tro genom att elda upp eller slå ihjäl dem som trodde "fel". Under korstågstiden avlivades sålunda mängder av människor i troskrig med primitiva vapen. Av primitiva människor, har jag lust att säga.

Kristenheten har lugnat ned sig åtskilligt allt eftersom upplysningen trängt bort hedenhösföreställningarna om människosläktet och världsalltet. Nu är det bokstavstrogna islamister som i Irans skepnad hotar sin omvärld. 

Irans mullor måste med alla medel hindras från att få massförstörelsevapen i sin hand.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Aroon

    Vilken makt har IAEA exempelvis och hur trovärdiga uppgifter får vi ta del av? Jag vill minnas innan förestående Irakkrig inspekterades Irak på en eventuell kärnvapengömma och var det som ansågs göra Irak ”farligt”. I själva verket hittade man ingenting som tydde på detta. Hans Blix´s arbete var mer eller mindre ett spel för galleriet. Nåja, nu är det som det är och jag såg Israel ville invadera Iran och man frågar sig vilken av alla idioter som är värst. Det är svårt veta hur ledarna tänker inom olika stasskick och så länge religionen används som legitim ledstjärna vet man inte hur det slutar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>