Engla

Gör som de flesta, följer nyheterna kontinuerligt. En fruktansvärd situation för mamman och familjen och något som berör oss alla in i märgen. Utsikterna är nog så dystra de kan bli. Med lite sannolikhetskalkyl blir sammanträffandet av en cyklande flicka som försvinner på en glesbygdsväg och en mångfaldigt dömd sexförbrytare som ’råkar’ köra bil 55 sekunder efter flickan något som inträffar en gång på biljonen. Leif GW har vädrat sina evidensfakta med familjerelaterat våld men i detta fall pekar sannolikhetsbedömningar på en helt annan gärningsman. ’Bortom varje tvivel’ heter det i domskäl. För mig är allt bortom allt tvivel i detta fall. Tyvärr så har vi nog att emotse tragiska besked framöver. Dubbelmördaren Möller på 40-50-talet framhärdade i sitt förnekande till sin död men gör man sannolikhetsbedömningar även i hans fall måste han med 100 % säkerhet (nåja vi tar inte med biljondelarna här) ha begått minst ett av morden. Sannolikhetskalkyl brukar ingå i universitetens statistikkurser men torde inte vara obligatorisk i juridikstudier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.