Vägelände

Efter min tidigare skakande upplevelse på vägen mellan Långsjöby och Dikanäs kunde jag häromdagen konstatera att sträckan mellan Dajkanvik och Dikanäs hyvlats på värsta ställena. Mellan Långsjöby och Dajkanvik rekommenderas fortfarande inplantat i stället för löständer och släpvagnar bör fraktas med helikopter. Någon hade skrivit med tusch på en varningsskylt för knölig väg ’Vart tog vägskatten vägen?’ Ungefär så tror jag att det stod. Man kan fundera över hur vägarna sett ut i södra Lappland om de hundratals miljoner som slängts ut på obehövliga flygplatser i Lycksele och Vilhelmina i stället lagts på vägnätet. Tala om suboptimering av kommunikationspengar!

Jag kan konstatera, efter att ha trafikerat grusvägarna i inlandet i ca 50 år, att det aldrig varit sämre. Väghyvlar verkar vara ett utdöende släkte. Vila i frid.

En kommentar

  1. Marianne Johansson

    Ja, jag håller med dig. Jag tycker att även E12 Blå Vägen är bitvis i ett bedrövligt skick!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.