FRA igen,att fightas mot konstruerade fiender.

Har funderat i ett par veckor över detta mediadrev mot FRA-lagen som pågått. Nidbilder av riksdagsmän och ministrar lyssnande på medelsvenssons mobilsamtal har varit ett inslag som t o m en hjärndöd inser är gallimatias. I dagarna har en annan vanföreställning blivit tydlig, nämligen sammanblandningen mellan brottsutredningar och underrättelseverksamhet. Vilket är beklämmande okunskap som serveras allmänheten. Begär man samma krav för att bedriva internationell underrättelseverksamhet som för svenska inhemska brottsutredningar kan vi skrota FRA och därmed bör vi också definitivt skrota resterna av det svenska försvaret. Men logik är inte lätt när journalister och en del debatterande politiker inte är överens om vad man debatterar och debatten blir därmed meningslös och förvirrande och inte särskilt upplysande för den stora allmänheten. Som tycks ta det här FRA-drevet med ro. 11 september är tydligen inget som oroar bekymmerslös svensk men vi verkar ha totalglömt Bali där ett dussin svenska tonårstjejer sprängdes i bitar. Det kan bli mer av den varan om svenskar ska resa ut i världen som statens blindbockar, på semester eller på internationella uppdrag. Utan spaning ingen aning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.