Nya moderaterna avrustar Sverige

Mälardalen saknar nu flygförsvar. Översten Bo Pellnäs skriver i DN idag på debattplats om detta i en klartext som man sällan ser och som inte kan missförstås. Ett flyg på väg mot vår huvudstad från ett östland hinner vårt flygförsvar inte genskjuta innan det cirklat runt huvudstaden ett antal gånger. Pellnäs kallar borttagandet av luftförsvaret över Stockholm som snudd på landsföräderi. Jag visste inte att det var så illa och det är verkligen illa. Som bekant finns det gott om flygande terrorister runt om i världen och det hotet är inget framtida scenario utan ett skarpt läge sedan länge.

Så är läget och vad har vi att hoppas på? En rödgrön vänsterregering om 1½ år som är ännu naivare och ännu mer försvarsfientlig och vars stora röda skynke är Nato. Eller att fp och Jan Björklund får mer att säga till om. En Björklund som fått på käften för att han haft fräckheten att öppna den i försvarsfrågan.

2 kommentarer

  1. Jan N

    Vi som är moderater får försöka få ordning på vårt parti.
    Sen ska vi väl inte tro att det blir rödgrönt 2010?

  2. Peter Åberg

    Jag kan hålla med dig om att försvaret nedmoterats för snabbt och för omfattande. Att vi däremot skulle kunna stoppa terrorister som kommer luftvägen är tveksamt då inte ens det sovjetiska flygförsvaret kunde stoppa planet som landade på röda torget coh som kunde ha varit ett terroristplan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.