Hans mänskliga höghet Daniel

Jag var på dagens viktiga fullmäktige i Storuman men kunde inte ana att något tusenfallt större hände denna dag. Enligt extatiska och förhäxade media, i falsett skrikande, förlovade sig vår blivande ’regent’ Viktoria idag och vi fick huxflux en blivande bisittande ’regent’ Daniel. På det personliga planet önskar jag naturligtvis dessa två lycka och välgång.

Men då det gäller vårt statsskick måste jag gnugga mig i ögonen och dunka huvet i väggen för att försöka ta in att jag befinner mig i ett s k modernt land år 2009. Här har vi fått njuta av att det demokratiska undret USA utsett en ny president som är en lysande högste företrädare för USA och dessutom svart. USA:s presidentval upprepas vart 4:e år och är ofta en upplevelse av högsta dignitet och något som verkligen engagerar folket, både i USA och den övriga världen. I Sverige utses landets högste företrädare genom genetisk tombola med ett halvt sekels mellanrum. Det är med en gäspning jag skrev föregående mening. Om man nu ska gäspa åt brott mot de mänskliga rättigheterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.