När har en bankrånare sonat sitt brott?

Enligt gällande lagar har rånaren "sonat" sitt brott efter att ha suttit i fängelse effektivt 2-5 år. Den sonade rånaren kan sedan åka raka vägen till sitt gömställe och plocka fram rånbytet på miljontals kronor. I det aktuella helikopterrånet troligen några tiotal miljoner per skalle. Sedan raka spåret till något exotiskt turistland på jorden och/eller grundplåt till ännu mera spektakulära rån. Rånarna är i sin fulla rätt att gapskratta även om de åker fast. Den "årslön" de har under sin semestervistelse i svenskt fängelse torde i det aktuella rånet överstiga vad Volvo-chefen tjänar. Jag kan inte få in i min magra skalle att någon har sonat sitt brott om vederbörande gömt undan rånbyten på kanske miljontals kronor från rättvisan. Jag är nog inte ensam om att tycka att detta är fullkomligt åt fanders.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.