Så röstade fullmäktige

När frågan om flyget avgjordes av fullmäktige 24 november röstade följande ledamöter för att satsa ytterligare 22 obudgeterade miljoner ovanpå de ca 13 miljoner som flyget i Gunnarn kostat innevarande år:

Gun-Brith Stenvall m, Tomas Mörtsell c, Britt-Inger Ärlebrandt kd, Gunnar åström m, Olle Wärnick m, Veronica Håkansson m, Patrik Persson c, Per-Erik Sahlman fp, Solveig Holmner fp, Roland Gustavsson kd, Barbro Mörtzell kd, Erold Westman kl, Håkan Fjell kl, Ronny Nyström kl, Christina lundberg m.

Följande röstade mot att fortsätta förlustaffären flyg:

Ulf Vidman m, Stig-Harry Johansson c, Erland Dahlberg fp, Håkan Rombe fp, Allan Forsberg kd, Eva-Marie Stabbfors kd, Bengt-Göran Burman v, Helena Israelsson v, Gunilla Lundgren s, Bengt Dalemalm s, Lena Drangel s, Peter Åberg s, Hjördis Holmlund s, Erland Johansson s, GullBritt Larsson s, Åke Gavelin s, Karin Malmfjord s, Kurt Forsberg s, Dan From c, Marianne Johansson v, Tage Lundin s.

Avstod att rösta gjorde Sören Israelsson s, Kurt Stenvall s, Lilian Mörtsell c.

Allt detta finns att läsa på kommunens hemsida om politik och protokoll. En annan fråga som också avgjordes var frågan om 2 extra miljoner till omsorgen år 2010 för att få igång byggandet av 8 nya demensplatser som fullmäktige faktiskt beslutat om före dagens sammanträde. Frågan om extra pengar till demensvården avgjordes EFTER att frågan om 22 miljoner till flyg avgjorts och fallit. Enligt vissa fanns det alltså 22 miljoner som man kunde använda till vad som helst.  Om man då jämför omröstningen om 22 extra obudgeterade miljoner  för att tjäna en halv lunchrast till närmaste flyg och 2 extra obudgeterade miljoner för att lösa ett akut demensvårdsproblem på våra äldreboenden utkristalliserar sig en exklusiv skara som nog mera har hjärtat i luften än hos en drabbad skara sjuka människor på marken: De ledamöterna äro:

Britt-Inger Ärlebrandt kd, Olle Wärnick m, Veronica Håkansson m, Roland Gustafsson kd, Barbro Mörtzell kd, Erold Westman kl, Håkan Fjell kl, Ronny Nyström kl, Christina Lundberg m. 

Man kan väl försöka försvara sig med att respektera alliansens framlagda budget men den alliansbudgeten sprack ju redan innan i frågan om flyg. De ledamöter som inte tillhör alliansen, m och efter nederlaget om flyg kl, har inte den möjligheten att förklara sig. Sedan är det en intressant historia att 22 miljoner till flyg inte var budgeterat utan skulle lösas genom trixande med lån och försäljning av kommunens fasta egendom för att brännas upp i planerad förlustverksamhet. Rena bluffkonsterna med andra ord.

4 kommentarer

 1. Jimmy Lindberg

  Förklara för mig hur det ser ut med flygplatsfrågan, är det inte bestämt att lägga ner? Skulle den inte bara drivas till februari? Bra att du publicerade namn, nu vet man vilka som inte är aktuella att personkryssa.

 2. Håkan Rombe

  Jimmy. Kan KS majoritet strunta i ett fullmäktigebeslut om att bygga ett demensboende kan man väl strunta även i beslutet om att den upphandlade linjetrafiken i Gunnarn ska upphöra. Nu tror jag inte att det är så illa. Jag tror inte att näringslivet i Storuman hostar upp 22 miljoner kr att slänga i ett svart hål. Stigande passagerarsiffror kan fixas på olika sätt, t ex att kommunens skattebetalare sponsrar varje biljett med 1500 kr. Om skattebetalarna sponsrar så att varje flygbiljett kostar 10 kr lär flygandet öka enormt. Ekonomi a la Joakim von Anka.Hur han nu blev anställd.

 3. Erold

  Håkan:
  Publicera även att du röstade FÖR att lägga ner Stefansgården,och Nu bygga ett demensboende i Stensele,är det inte att slänga pengar i sjön?
  Dessutom röstade du FÖR att köpa Flygfältet, och bygga på Gunnarns flygfält,och bara nåt år senare kasta bort dessa miljoner investerade pengar.
  Vad har dessa kortsiktiga beslut kostat kommunborna?
  KAN du ha nån framtidsvision som håller några år till?
  Jag tror folk vill ha ”längre” beslut!
  Dessutom har priserna inte varit sponsrade,så försök inte att vilseföra folk på detta vis.
  Snittpriserna ligger på ca 1100 kr /biljett
  Och kabinfaktorn 70%

 4. Håkan Rombe

  Jag försöker få sammanhang i det Erold skriver men misslyckas även denna gång. Jag har gett upp. För er andra. Stefansgården är inte nedlagd, boendet med 6 platser finns kvar.Byggnaden ”Stefansgården” finns också kvar och ytterligare 6 platser kan ordnas om kommunen inte slänger bort tiotals milj på ”kabinfaktorn”.Östra kommundelen med 76 % av befolkningen har 67 % av demensplatserna.Här är också situationen akut på äldreboendena. ´n Erold ville slösa bort 22 milj på sin ”kabinfaktor” men sade nej till 2 milj för att lösa demenskrisen.K-styrelsen har styrt mot avgrunden. s ändrade sig. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.