Yrkesdemonstranterna

Jag börjar bli less på de här yrkesdemonstranterna som åker världen runt för att störa de sammankomster där världens ledare samlas för att lösa internationella problem. Jag berörs inte direkt här uppe i glesbygden men kan inte undgå att se och höra. Vi har ju både tidningar, TV, radio och Internet trots allt. I eftermiddags rapporterade en radioreporter "från gatan direkt" i Köpenhamn. Reportern i fråga hade synpunkter på det mesta när det gäller polisens uppträdande t ex att polisen burade in något hundratal personer varav endast några få senare blev anhållna för brott. Reportern hade sina sympatier helt hos demonstranterna vilket märktes på ett mycket tydligt sätt. Polisen borde anställa den här reportern för här har vi en person som med ledning av bara det yttre i förväg kan avgöra vilka som tänker begå våldshandlingar och inte.

Danmark har infört en bra lag som ger polisen möjlighet att bura in personer i upp till 12 timmar i samband med demonstrationer på bara misstanken att de tänker syssla med fuffens. Köpenhamn har heller inte blivit vandaliserat och sönderslaget som Göteborg blev för ett par år sedan. Den som vill kan fråga sig varför.

Det finns säkert idealistiska människor som vill demonstrera fredligt men efter alla sönderslagna städer och skadade poliser borde det väl ringa en ringklocka även hos den mest hängivne. Till dessa demonstrationer reser även olika grupper vänsterextremister som kallar sig autonoma, AFA och andra diverse beteckningar för att ställa till bråk. Deras målsättning verkar vara en och samma. Vandalisera, kasta stora stenar mot poliser och brandmän och därmed skapa situationer där polisen måste bruka våld. Sedan skriker de "stora stygga polisen"! Vi bör även i Sverige sluta delta i det apspelet. Dags att införa samma lag i Sverige som i Danmark?

10 kommentarer

 1. Erik

  Vilken lysande idé Danmarks polisledning kommit på! Varför inte genomgående ha en lagstiftning som hjälper oss att i förebyggande syfte lyfta undan människor som ser misstänkta ut? Då kan vi äntligen få ett samhälle praktiskt taget fritt från brott. Även allmänheten kan i så fall vara nyttiga och rapportera folk som ser ut att förbereda brottslig verksamhet. Sedan är det bara för polismakten att bura in dem på obestämd tid. Problems solved!

 2. Isak

  Bäste Herr Rombe, under Köpenhamnsmötet har 30.000 miljö-
  vänner samlats för att visa världens miljö och framtid
  sitt stöd. Några hundra har betett sig som efter en fot-
  bollsmatch i Stockholm, och det var inte bra. Men jag be-
  griper inte din inställning till de 29.000 som har gått
  på seminarier, utställningar och som genom sin närvaro
  försökt påverka politiker och andra till att fatta kloka
  beslut i en för vår värld viktig och avgörande fråga för
  fortsatt liv på vår jord. Undrar vad du svarar dina barn-
  barn när dom frågar vad du gjorde vid tiden när det fanns
  ett val.

 3. Håkan Rombe

  Snälla söta rara! Jag skrev ”de yrkesdemonstranter som åker världen runt FÖR ATT STÖRA de sammankomster där världens ledare….” Jag är säker på att majoriteten kunniga idealister inte åker till internationella konferenser i akt och mening att störa och vandalisera. Seminarier o liknande är utmärkt. En minoritet är dock helt klart ute för att bråka med polisen genom livsfarlig stenkastning och vandalisering. Även poliser har familj och barn! I göteborgskravallerna påvisades omfattande planering via internet och SMS. Göteborg blev en sönderslagen stad tack vare ”mjukislinjen”.Vad är lösningen?

 4. Isak

  Bäste Herr Rombe, enligt dej så ska alla sluta med att ut-
  nyttja sina demokratiska rättigheter, på grund av att det
  finns busar som utnyttjar sådana tillfällen. Att du står på en fjälltopp och ropar ut ditt hat mot kungahusen värl-
  den över ger knappast mer eko än till nästa fjälltopp.
  Paradoxen är att vår egen kung har nog betytt mer för med-
  vetenheten om miljön, än dom flesta av våra nuvarande
  politiker. Hur var det nu med dom eventuella frågor från
  dina barnbarn, om dina insatser för vår jords överlevnad.
  Det var kanske ändå tur, att det var någon som åkte till Köpenhamn.

 5. Håkan Rombe

  Min blogg handlar inte om angrepp på miljöengagemang o demonstrationsrättigheter. Båda är omistliga och lovvärda. Jag har i 40 år kört under hastighetsgränserna och alltid legat 10-20 % under mina bilars deklarerade bränsleförbrukning.Då och då har jag blivit omkörd av någon miljöpartist så det visslar om det. Så nog tar jag mitt ansvar när jag kan. Vad jag angriper är de extremister som åker omkring på alla int.konferenser, oavsett om det gäller finanser, miljö, tullar etc, för att kasta sten på polisen och därmed trigga sitt ego. Samma gossar hela tiden. Vilka sabbar demonstrationsrätten?

 6. Patrik Ekelund

  Haha det är tagikkomiskt att se er sk ”liberaler” skrika på mer polis så fort 200 av de ca 100000 demonstranterna som var i köpenhamn kastar sten. De gamla liberalerna som dog för yttrande och demonstrationsfrihet måste nog vända sej i graven.

  Polisen i danmark missbrukade sin makt så in i det grövsta i helgen. Omhändetog 1000 människor, lyckades bara gripa ett fåtal går den ekvationen ihop? Fast ni i Volkpartiet har ju försvarat Israels terrorbombningar. 1200 palestinier för 35 israeler så jag är inte förvånad

 7. Isak

  Bäste Herr Rombe, det är viktigt att människor egagerar sig
  i frågor rörande vår planets överlevnad och att dom männ-
  iskor som lever på densamma gör det i samklang med dess
  natur. Med en dåres envishet så har globaliseringsrörelsen
  nu fått dom stora politiska ledarna att börja inse fördel-
  arna med Tobinskatten. Dom vildar som du påstår far runt
  och demonstrerar,har faktiskt börjat tas på allvar. Och då pratar jag inte om ligisterna. Slutsatsen om att du kör
  lagligt hedrar dig, men att det skulle finnas så många
  miljöpartister i Storuman var nog en stor överdrift.

 8. Håkan Rombe

  Jag tror inte att de politiska ledarna fattar andra beslut än de tror sig ha stöd för på hemmaplan. Demonstrationer på ort och ställe, fredliga sådana, kan påverka opinionen i hemlandet och därmed ha indirekt verkan på ledarna men det händer inte sådär över en natt.Stenkastarna har en kontraproduktiv inverkan på folkopinionen. Folk blir förbannade och missar det budskap de fredliga demonstranterna framför. Stenkastarna skadar därmed de goda syftena med miljödemonstrationer. Gäller det att återinföra proletariatets diktatur får våldsverkarna gärna skada sina syften vilket de också gör.

 9. Isak

  Slutligen Herr Rombe, vid tiden för din födelse skulle det
  ha varit mycket värt om vi hade haft 100.000 demonstranter
  som hade kunnat få stopp på Hitlers utrotningskrig. Sedan
  till frågan om ditt svar på dina barnbarns frågor vad du
  gjorde för att rädda världen och miljön. Jo jag snålkörde
  min Suzuki Grand Vitara, och skrev insändare om dom odemo-
  kratiska kungahusen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.