Hundslagsmål och MMA

V-K har ofta helsidor om något som kallas MMA. Det handlar dessvärre inte om kulturhuvudstadsåret utan dess raka motsats. Den här gången slapp vi närbilder på gangstergängens "uniformer" i publiken. Tydligen handlar det om en "sport" där det gäller att knäcka sin motståndare fysiskt med alla medel, sparkar och slag mot huvudet och alla kroppsdelar. Hjärnskakning eller kvävning genom strypgrepp är matchvinnande. En hjärnprofessor som såg videofilm från en "gala" tyckte att den s k sporten var en högproduktiv producent av hjärnskador och framtida demensproblem. Många boxare har ju hamnat i förtid på demensboende t ex världsmästarna Ingo och Muhammad Ali.

Här i fjällvärlden finns tack och lov inga sådana galor och om de fanns skulle jag ta en tur i naturen i stället för att gå dit. Jag har ett par gånger ofrivilligt bevittnat MMA när älghundar råkat i slagsmål om en skjuten älg. Jag skulle inte kunna tänka mig att göra galor av sådant och ta inträde även om folk säkert skulle komma från när och fjärran för att få njuta av våldshandlingarna. Jag trodde i min enfald att konsumtionen och njutningen av arenavåld skulle minska när det nu finns dataspel där man kan skjuta skallen av hundratals människofigurer per halvtimme. Men icke sa Nicke. Det ena kanske stimulerar det andra?

3 kommentarer

 1. Hårt Tränadne av MMA

  Asså jag undrar vad du vill få ut med det du har skrivit…jag tränar MMA 4 dar i veckan den enda skadan ajg har fått är typ två fläsk läppar under ca 4 månader tid dom hjärdoktorn som kollar på galor det är elit idrottar som trännar på så hög nivå och han ser ett av klippen som är mma historien värsta knock out det finns ju reglir i den här sport med som alla andra kolla bara på hockyn det är fler som har dött i en hocky rink än i än mma ring det är vetenskapligt bevisat det är fler lindriga skador i hockey än mma med….skriv inte om sånnt ni inte förstår er på!!!

 2. Janne

  ”kolla bara på hockyn det är fler som har dött i en hocky rink än i än mma ring det är vetenskapligt bevisat det är fler lindriga skador i hockey än mma med….”

  Sätter du det i relation till antalet utövare i respektive ”sport”?

 3. Håkan Rombe

  Man kan inte jämföra antalet skador där den ena sporten har något tusental utövare och den andra miljontals utövare.Syftet med hockey är inte heller våld. Som jag tidigare sagt,det är nåt skumt med sporter där inga matcher om bronsmedaljen sker eftersom fighten om 3:e och 4:e pris då skulle ske av utövare som lider av en färsk hjärnskakning. En helt annan diskussion är hockeyns utveckling. För 50 – 60 år sedan spelade man barhuvade. Gjorde man det idag skulle man behöva begravningsbilar stationerade utanför hockeyarenorna. Demensproblem kommer inte genast. Att tänka på när livet leker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.