Ilsken björn anföll

Varför betecknas alla björnar som överfaller människor som ilskna av massmedia? Sådana rubriker har jag sett flera gånger den senaste tiden. Björnar och andra rovdjur som anfaller är nog bara hungriga. Hungriga rovdjur tillgodogör sig andra levande varelser medelst överfall vilket alltså är ett naturligt beteende. Människor brukar inte björnar tycka om att äta, förmodligen beroende på vår allsidiga diet. Däremot äter björnar gärna växtätare. Frågan uppstår då om det är farligt för vegetarianer att vistas i skog och mark. Förmodligen går det inte leda i bevis att det förhåller sig så. Själv äter jag dock försiktigtvis kött och fisk. Kanske ätande av björnkött skulle kunna utveckla en oaptitlig kroppsodör och därigenom ha en skyddande effekt?

En kommentar

  1. Sorselebo dag och natt

    Härligt med glimten..
    100 tummar upp för humor!
    Langa fram mera ”+” som del av laddande sommarnjutning! Detta innan charmen av bister stjärnklar vinternatt.

    Dock så sover nog då ”bjärn” och morötterna e döe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.