Bort med kamphundarna!

Återigen samma historia. Nu var det en 16-årig tjej som blev biten i ansiktet. Av en kopplad hund! Mänskligheten har inget behov av dessa raser. Gör som andra länder, förbjud dessa obehövliga hundar. Kör över Kennelklubben för de tänker bara på att maximera medlemsantalet. Hjälper inget annat får vi väl döpa om kamphundsraserna till "Mårdhund" eller tilldela kamphundsägarna svart bälte i karate som kompensation.

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Hundägare

    Tråkigt att sånt händer,men det är betydligt vanligare att det är andra hundraser än sk ”kamphundar” som är inblandade i sådana olyckor. Eller är Golden retriver en kamphund?. Enklast skulle vara att kräva Hundkörkort eller nån typ av licens för att få äga en hund. Kamphund eller dvärgpudel spelar ingen roll, alla hundar är farliga i fel ägares händer.

  2. Johannes

    Bort med kamphundarna. Jag har själv blivit anfallen och kom precis undan då den taniga grabben som höll i kopplet tillslut lyckades hålla emot. Det var helt oprovocerat, ett utfall mot mig när jag skulle hämta barnen på skolan. Fy fan för att rasta dessa hundar vid skola och dagis. Nej bort med dessa raser. Dom säljer bra då man kan köpa dom billigt. Vill du ha en hund köp då en riktig ras. Varför vill man ha en kamphund? Varför inta en vanlig ras? Det är en snedvriden status pryl att ha en kamphund. Ska jag behöva gå beväpnad med batong eller kniv där jag bor ifall en kamphund skulle få snedtändning och rusa mot mina barn? Vad blir det för samhälle?

    /Johannes

  3. Håkan Rombe

    Svar till Johannes (2012-10-02 09:17)
    Det finns uppåt 1000 hundraser som valpköparen kan välja mellan, samt en salig blandning gatukorsningar mellan dessa. Det är inget större övergrepp mot mänskligheten att eliminera ett antal av de farligaste raserna. Vad jag sett finns det en del gemensamma kännetecken hos folk som köper kamphundar. Jag ska på grund av min känslighet inte fördjupa mig i det men ett kännetecken som ofta förekommer är kriminella anlag. Dåligt självförtroende ett annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.