Begrav Lenin!

Den balsamerade folkmördaren och diktatorn Lenin som varit en form av turistattraktion och kultföremål bland troende kommunister tycks vara på väg mot en riktig grav. I alla fall växer kraven på vanlig gravsättning i Ryssland.

Mitt förslag är att Lenin kremeras och att askan strös ut över havet på hemlig plats något hundratal mil från närmaste land. Detta borde vara standardlösning för alla grymma despoter av vilka jag som exempel nämner Franco, Stalin,  Mao, Mussolini. Tanken är att extremiströrelser av olika slag inte ska någon kultplats att vallfärda till.

Etiketter: , , ,

11 kommentarer

 1. Vilhelminabo

  Hade vi inte haft Tsardömet hade inte heller kommunismen fått sånt inflytande då främst genom Lenin. Den ena ytterligheten mot den andra. Det finns ju massor med diktarurer fortfarande som ingen (svensk) verkar bry sig om. Tunisien under alla år, det är bara ett. Halva Afrika är ett enda kaos, så varför fästa så stor vikt för en död krake som Lenin? Oroa er hellre för det som är verkligt och gör nånting åt det istället. Typisk svensk humanism då den står på topp.

 2. Jovattnarn.

  I princip kan jag hålla med dig.
  Men frågan blir vad vi i Sverige skall göra med alla gamla despotkungar ex,vis Gustav Vasa som tog död på de flesta av sina opponenter. Och hela den katolska kyrkan får ett maratonprojekt att gräva upp allt från påvar till prelater att brännas till aska. För att inte tala om de mördare till presidenter som det stora landet i väster förfogar över. Men, men i princip kan jag hålla med, gräv upp och bränn.

 3. Håkan Rombe

  Hårda bud, sa Moses när han tappade stentavlorna på tårna. Jag är så finkänslig så jag använder begreppet kremering i stället för begreppet att bränna upp. I sak torde dock skillnaden vara liten. Den lär knappast märkas av offret ifråga. I övrigt tror jag det är viktigt att avlägsna symboler för ondskefulla system som kan tjäna som vallfärdsplatser för nya proselyter. Hitler har ingen grav t ex. Karl XII, som formligen ”lobotomerade” det svenska folket, står staty vilken lockar till rasistiska manifestationer. I Kina lockar Maos fernissblanka anlete nya anhängare trots världsrekord i folkmord.

 4. Maria Skiddi

  Apropå statyer…som min dotter sa då vi var i Malmö å Köpenhamn för nåt år sen; ”Mamma, vad är det egentligen med alla snubbar på hästar överallt på alla tord?!” =))

 5. Jovattnarn

  Det smådoftar av liberal glömska kring Håkan Rombes inlägg.
  Lenin, Mao och Stalin och allt vad de heter är inget för mig som gammal gråsosse men historien har en tendens att flagna så fort liberalerna ger sig på den.
  Glöm ej att hela det liberala garnityret i den Tyska riksdagen år 1933 röstade för att Hitler skulle få genomföra sitt maktövertagande. Det var socialdemokraterna och kommunisterna den gången som stod emot.

 6. Ïsak

  Herr Rombe är då inte blyg av sig. Tycker att han även kunde kräva att dom svenska mördarkungarna som står sta-
  tyer runt om i vårt land, skulle sågas med fotknölarna
  och förpassas till något smältverk.

 7. Vilhelminabo

  Alternativet för alla kommunisthatare i Sverige är Sverigedemokraterna. Vad gjorde/tänkte Sveriges regering vid ”Baltutlämningen”? Svenska högersossar skickade dessa människor mot en säker död. Jag tycker man ska granska sig själv innan man spyr galla över andra. Dessutom vilket hade varit bäst/sämst, Hitler som diktator eller som nu blev? Stalin gjorde ett bra jobb som kostade många livet av ryssar. Sedan att det spårade ur öst/väst skräcken från båda sidor ligger numera nästan begravt. Historien går tyvärr inte ändra på, men man undvika uppreapa den.

 8. Skogsägare

  Signaturen Vilhelminabo som tycker att Stalin gjorde ett bra jobb måste ju vara en insiktsfull människa. 60 miljoner av den egna befolkningen mördade? Ett förtryck som Ryssland fortfarande inte har återhämtat sig från? Etnisk rensning i Östeuropa efter krigsslutet? Listan kunde göras betydligt längre än vad som ryms i kommentarsfältet. Verkar ju vara en riktigt helyllekille om man får tro signaturen Vilhelminabo.

 9. Vilhelminabo

  Tack för kommentaren. Meningen var att reta folk, men jag verkar ha misslyckats. Attans! Måste ta i lite mera nästa gång så att även skogsmöss och andra kryp förstår.

 10. Bengt-Göran Burman

  Hej Håkan, du brukar ju framstå som en beläst debattör men du har nog missat Tobias Berglund / Niclas Sennertegs bok SVENSKA KONCENTRATIONSLÄGER I TREDJE RIKETS SKUGGA. Läs den så upptäcker du kanske att Sverige och svenska politiker inte har särskilt mycket att vara stolta över, inte ens liberalerna. Jag delar däremot ditt avståndstagande mot Lenin.

 11. Skogsägare

  Skogsmössen gör dock vad de kan för att minska besvären av inälvsparasiter och annat elände. Skulle parasiterna döda alla värddjur skulle det till slut innebära också deras egen undergång. Prometheus gav gudarnas eld till människan och som tack har han hackats ihjäl av gamar sedan dess. Man undrar vad som skulle hända om han slet sina bojor, tog tillbaka elden och behöll den tills gamarna försvann? Varje människa bör trots allt vara sin egen lyckas smed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.