FN = diktaturernas fackförening

Under tiden Khadaffi slaktar sitt eget folk uträttar FN komplett ingenting. Orsak: FN domineras av diktaturer. Dels till antalet och dels genom att Säkerhetsrådet blockeras av diktaturen Kina som inte alls önskar att demokratin segrar någonstans överhuvud taget.

Kanske dags för ett nytt eller alternativt FN i vilket man inte får bli medlemsstat utan att uppfylla elementära krav på frihet, parlamentarisk demokrati, mänskliga rättigheter och oberoende domstolar. Man skulle i likhet med medlemsskap i EU få söka inträde och endast kunna få medlemsskap när alla kriterier är uppfyllda.

Dagens FN är ett dåligt skämt!

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

 1. Håkan Rombe

  Svar till Annika Lundin (2011-03-16 16:16)
  Nu var det fråga om Libyen och diktaturer. USA är ingen diktatur. USA uppfyller nog alla kriterier för att vara med i ett demokratiernas FN och det gör alla medlemsstater i EU också. Bland staterna i mellanöstern finns bara diktaturer undantagandes Israel. Israel har dock den egenheten att blanda in religion i politik. För att vara med i ett demokratiernas FN borde kanske också krävas att medlemsstaterna är helt sekulära. Att i debatter hänvisa till att man enligt Allah, Gud eller Buddah har rätt är väl så långt från ett demokratiskt synsätt man kan komma.

 2. Håkan Rombe

  Svar till Anders (2011-03-16 13:27)
  Vet ej! Om vi skulle räkna upp alla svenska politiker som fraterniserat sig med avskyvärda despoter av kommunistiskt eller islamistiskt snitt de senaste 80 åren skulle listan bli aslång!

 3. B-G. Burman

  Håller med om att ribban borde höjas för att få bli medlem i FN, med de kriterier du ställer upp bl.a. oberoende domstolar torde dock Sverige få svårt med medlemskapet.

 4. Håkan Rombe

  Svar till B-G. Burman (2011-03-16 21:58)
  Med oberoende domstolar menas formellt oberoende från statsmakten. Så är det i Sverige men du kanske menar någon annan form av beroende. Alla är människor, även domare, så något kliniskt rent oberoende från allt och alla torde vara svårt att finna.

 5. Håkan Rombe

  Skicka JAS-Gripen. Sverige kunde bidra till hävdandet av flygförbudszonen och visa att vi kan göra annat än att stå bredvid och hamra knytnävarna på bröstet som gorillorna brukar göra. Naturligtvis inom FN-mandatet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.