Ny Che Guevara?

Farc-gerillans nye ledare  Alfonso Canos har dödats av Colombias armé  av en helikopterburen styrka. Jag tittar på en bild av terrorledaren och bestämmer mig raskt för att Alfonso Canos knappast blir idolbild i vänsterungdomars sovgemak. Han tittar ju PÅ folk i stället för Che Guevaras jesusliknande himmelsblickande OVANFÖR folk. Alfonso ser ju dessutom  ut som om  han vore psykiskt helt frisk.

Men någon åkomma måste han väl ändå ha som 21 år efter kommunismens apokalyptiska kollaps fortfarande sitter fast i Marx-Lenins drömvärld och tror på proletariatets diktatur som samhällsmodell. En samhällsmodell som i Nordkoreas fall endast kan upprätthållas tack vare massiva hjälpleveranser av mat från kapitalistländer och en jättearmébestyckad diktator som ärvt sin diktatorsställning på samma sätt som kung Karl XII gjorde i Sverige för över 300 år sedan. Att det finns så underliga människor! 

Nu ska jag äta älgstek. Det är ju min och Eva-Britts guldbröllopsdag i dag!!

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. RWR

    Du ska nog inte vara så säker! Det finns fortfarande i dag många porträtt på mördare i vänsterungdomarnas lokaler och med lite Photoshop kan nog även Alfonso Canos få den revolutions romantiska prägeln som gör att han kan pryda både sängkammare och T-Shirt tillsammans med sina gelikar.

    Grattis till högtidsdagen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.