Årets Västerbottning

Jag röstade tyvärr inte men om jag röstat hade det blivit på vinnaren geriatrikprofessorn Yngve Gustafsson, en verklig eldsjäl och utmärkt representant för länet. När jag läste nyheten i V-K byttes dock glädjen i ilska när jag läste om landstingsdirektörens kritik mot Årets Västerbottning för att han skulle ha uttalat sig kritiskt om vissa delar av landstingets verksamhet. Det handlade kanske om utkörandet av geriatriken från Umeås äldreboenden och kanske om vissa av de besparingar som beslutats av de folkvalda på landstingsdirektörens förslag? Uppenbarligen är det inte det enda exemplet på munkavleläggning av medarbetare i landstinget. Agerandet stämmer också väl överens med det av landstingsdirektören initierade  fotoförbudet i landstingets lokaler.

Men hallå hallå! Landstingets verksamhet inklusive landstingsdirektörens lön betalas av oss skattebetalande västerbottningar. Västerbottens medborgare är också landstingets kunder. Vi Västerbottens medborgare har alltså som ägare och kunder legitim rätt till information om hur det går till i landstingets verksamhet. Hur ska vi få det med en landstingsdirektör som kväver kritiska röster och som försvårar medias granskning av landstingets verksamhet? Ledarstilen verkar något opassande i den typ av verksamhet som utgörs av länets sjukvård.  Någon ödmjukhet inför kritiken mot sig själv verkar inte heller finnas.  Det också är illavarslande.

Sedan är det en helt annan femma att en landstingsdirektör  har att komma med ofta obekväma förslag på besparingar när den politiska ledningen kräver minskning av budgeten. Det finns alltså många orsaker till att  landstingsdirektören  får synnerligen svårt att bli vald till Årets Västerbottning.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Landstinget har fått en minskad budget,som också ska stöda den privata vården. Sedan kan man diskutera åtgärderna mot det.
    Nej min röst på årets västerbottning skulle aldrig falla på Landstingsdirektören! Jag kan inte säga att han precis gett oss valuta för sin höga lön och fria hemresor!

  2. Aroon

    Jag såg det där som snabbast och svepte bara förbi. Det var inte någon som föll mig i smaken. Kanske B Ferry om han var med. Jag kommer inte ihåg. Landstinget vad det nu bär åt vet man inte. Höga löner vill de flesta ha och vill vi en fri marknad som det förespråkas om och i jämförelse med ett ishockeyproffs är en landstingsdirektörs lön bara småslantar. Sedan kan man ju ifrågasätta vem som uträttar mest. Vad jag förstår går landstinget på knäna. Städning, sanitära förhållanden och vården verkar vara mindre viktigt än hur andra i det övre skiktet tävlar om olika positioner och höga löner och egentligen vad händer? Det är väl lika mycket mygel där också som på andra ställen kan man misstänka och vad som försiggår bakom kulisserna har man inte så mycket insyn i. I slutändan hamnar det som vanligt på skattebetalarnas konto. Ett sånt företag skulle man ha, om det inte går att driva med vinst höjer man bara priserna ännu mera och låter någon annan betala. Lagen står på ens sida. Kraftbolgen och andra som står samhället bi med livsavgörande funktioner är också inberäknade i dessa förmånliga avtal som bedrivs på monopolmässiga grunder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.