Maskerade elever i skolan

Det är en smula märkligt att när strukturellt förtryck av kvinnor sker i någon religions namn tappar vårt demokratiska samhälle koncepterna och kastar överbord FN-stadgan om människans fri- och rättigheter och vår egen lagstiftning om jämlikhet mellan könen. Vi ser samma vanmakt inför de förment religiösa riter där man ger sig på nyfödda gossebarn med skarpslipad kniv (omskärelse). Ett fruktansvär övergrepp på ett värnlöst barn.  Kvinnlig omskärelse har vi dock lyckats förbjuda hur det nu gick till. Det är ju i sammanhanget en aning ologiskt. 

Någon pytteliten förståelse för doktvånget  skulle jag ha om även männen tvingades bära samma typ av anonymiserande och rörelsehindrande  och fruktansvärt opraktiska klädsel. Men nu är det inte så utan det är fråga om mannens överhöghet över kvinnan. Kvinnan är mannens ägodel.

Tänk om den nya religionen Kopismen hittar på att mannen är kvinnans ägodel och mannen ska gömmas under enorma tygskynken med endast två hål för ögonen. Ska det tillåtas i skolan? Jag väntar med spänning på Kopismens klädkoder och syn på jämlikhet mellan människor och mellan könen. Och vilka helgdagar har Kopismen? Alla dagar utom onsdag? Det är som det brukar vara. Varje ny dag emotses med spänning.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Aroon

    Om det är burka du menar hörde jag på radion att inget generllt förbud i skolor hade tagits. Det är i princip upp till läraren avgöra. Religionen som sådan vad det vara månde kan man ju inte förbjuda, det är ju upp till var och en hur man känner och tror på. Att man sedan skulle bli tvingad anta vissa seder, lagar och ritualer som hör till en viss religion är ju sämre än före medeltiden, ja t o m Vikingatiden som får anses bättre. Jag vill bara ställa frågan hur vi skulle ha överlevt i det kalla och även karga klimat utan de sedar vi haft. Slakta en gris till julen var ju tradition när jag växte upp och även slakt av andra djur på ett snabbt och smärtfritt vis. Inte som vissa religioner sticka hål på pulsådern och låta djuret långsamt förblöda . Usch så vansinnigt. Fablernas värd och rena djurplågeriet. Såna sedar kan de stoppa upp i häcken.
    Problem är att politikerna vågar inte stöta sig med vissa religioner. Man är helt enkelt rädda för represalier. Ska vi ha det så? Åker jag till ett annat land gäller ju deras lagar, varför gäller inte våra lagar för de som kommer hit? Djurplågeri är det värsta jag vet. Om det är nödvändigt ska man så snabbt som möjligt avliva djuret. Vanvård av oskyldigadjur tar på mig hårt. Renslakten är ju naturligtvis nödvändig, men skjutsa djuren och stressa dem i olika sammanhang kan fråga om det är nödvänding alla ggr. Men förtsåss, det är ekonomin styr liksom över allt annat och den kommer ju alltid först. Sedan hur man behandlar djur, natur och individer är av underordnad betydelse.
    Jag gick kanske lite över det som var huvudfrågan, men nu fick jag sagt vad jag ville och jag har inget emot personer inom ras, religon eller etnisk tillhörighet. Det är inte det jag är ute efter så att det inte blir feltolkat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.