Våldtäktsmän i färdtjänst

Uppdrag granskning gör ofta det som samhällets kontrollorgan borde ha gjort. Det är för de flesta obegripligt att kriminella får köra taxi. Än mer obegripligt att de får köra färdtjänst. Det som däremot fungerar är integriteten. I synnerhet de kriminellas integritet. Samhället tycker att det är OK att pedofiler inte får jobba i förskola och dagis så där finns kontroll, åtminstone vid anställning. I övrigt är det ganska illa.

Det heter ju att om en brottsling sonat sitt brott genom att sitta i finkan så är den fd brottslingen fullständigt ren och oförvitlig som vem som helst. En del tror faktiskt att det är så. När det gäller överfallsvåldtäktsmän och pedofiler är det så att den störning de har finns kvar livslångt. Det är inte s k förvärvade egenskaper utan sitter i generna. Återfall i brott är närmast regel. De är helt enkelt tickande bomber om de inte "åtgärdas" medicinskt eller på annat gammaldags "hederligt" sätt.

Förnågra dagar sedan skrevs det i media om att en pedofil som dömts till 2½ års fängelse, vilket indikerar ett mycket allvarligt brott,  hängts ut genom att affischer med namn och adress satts upp i bostadsområdet. I USA sköter  i vissa stater samhället den informationen. Vi kan vara säkra på att stora resurser sätts in för att få tag i de skyldiga till affischeringen. När det gäller pedofiler och våldtäktsmän som kör taxi och färdtjänst och som upprepade gånger begått övergrepp mot kvinnliga passagerare måste SVT:s Uppdrag granskning gripa in för att det ska hända något. Här finns det inte några samhälleliga resurser och så har vi ju den här integriteten som skyddar brottslingarna men inte offren.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

 1. DKockens hörna

  Hej Håkan!
  Tror mig ha en bra lösning;som dom flesta vet,kan man få en elektronisk identitet knyttat till sitt bankkort.
  I denna nya vackra värd,är det möjligt att koppla förarens
  E-identitet till startanordningen i taxin.
  Som i sin tur hämtar senaste nya info om chauffören.
  Vid oregelmässigheter i liv ock levnad, indikerer orent trav,då starter bilen ej,ock företaget larmas.
  Den/dom som har rent mjöl i påsen,kan troligen inte ha något emot detta framgångssätt ??
  Begriper inte att det skal vara så krångligt med datasamkörning!!! Men risken finns ju att där framkommer ” bonusuppgifter” (såsom skattefiffel ) ock andra oegentligheter.
  Undrar om inte det är på tid att omformulera begreppet intigritet??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.