Högsta Domstolens fylledomar.

Folk i allmänhet ("verklighetens folk") upprörs med rätta över straffrabatterna för berusade som begår brott. Överklassen bland brottslingar är alltså numera dem som "inte minns något". Och vem kan avgöra sanningshalten i att någon person påstår sig inte minnas?  Fram till nu har ingen kunnat det men nu har plötsligt Högsta Domstolen den synska förmågan och ger samurajmannen kraftigt sänkt straff. Nu får faktiskt lagstiftaren Riksdagen ge HD en knäpp på näsan genom lagändringar! 

"Hoppsan, hoppsan, jag tjuvsköt en varg men var så full att jag inte minns något och hade alltså ej för avsikt att döda vargen". Nu gäller det alltså för alla brottslingar att förutom kofoten ta med sig en kvarting sprit som förberedelse för brottsturnén.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. EA

    Ja tänk vad konstigt, en juridisk utbildning skyddar brottslingen. Om 50% av alla i samhället skulle vara juridiskt skolade skulle de stå för mycket av det som vi andra ser som kriminellt men gå fria.
    Om du är berusad och går ut i skogen då ryker licensen. Däremot om du bor i ett tätbefolkat område där det är svårt kolla alla kan du ha hur många ”svarta” vapen som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.