Daniel Sedin hjärnskakning

Daniel Sedin är bara en i den långa raden av hjärnskakningsdrabbade ishockeyspelare. Många spelare hinner med 5-10 hjärnskakningar under karriären. Ishockey = hjärnskakning det är det varumärke som håller på att uppstå. I Elitserien i Sverige har det ofta varit 2 st hjärnskakningar per omgång. Många spelare är långtidssjukskrivna.

Hur länge tycker seriösa företag att ishockey är förenligt med det budskap företaget vill förmedla när de satsar sponsorpengar på hockeyn? Satsar man pengar på dagens avart av hockey kan man lika gärna satsa pengar på "hundslagsmålssporten" MMA. Det ishockeylag, vars spelare orsakar hjärnskakningar för motståndarlagens storstjärnor, tjänar barockt nog på verksamheten. Den mediokre spelaren och våldsverkaren får en avstängning på 2 – 5 matcher medan offret missar kanske 50 matcher.  Det är ingen tillfällighet att världens nu bäste ishockeyspelare Sidney Crosby tilldelats hjärnskakningar så att han sjukskrivits från hockeyn över ett år! Sådant orsakas av hockeyns dödgrävare och råskinn.

Effekterna av hjärnskakningarna är inte bara årslångt lidande för spelaren i fråga och fördel för hjärnskakningsproducerande lag och nackdel för de lag som drabbas. Varje hjärnskakning innebär ökad risk för förtida demensutveckling. Många ishockeyspelare tvingas sluta sina karriärer i unga år pga sviterna efter hjärnskakningar och  blir livslångt handikappade på arbetsmarknaden och i privatlivet.

Och tredje statsmakten som har en granskande uppgift sköter inte sitt uppdrag utan frossar i våldsromantik. Det är bara att slå upp sportsidorna i Expressen och Aftonbladet för att förstå vad jag menar.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.