Att bli köpt för sina egna pengar.

Det var det som politiken s+v gick ut på under 1960-80-talet. Partierna som lovade mest bidrag till svenska folket vann valen och pengarna det fick svenska folket leverera i form av skatter som till slut blev så höga att t ex Astrid Lindgren fick leverera in över 100 %. Sedan ordnade man till reglerna så att Astrid och andra flitiga personer fick behålla runt 10 % av sina extraknäck. och så kom till slut underbara natten mellan Kjell-Olof Feldt och Bengt Westerberg med parollen "hälften kvar". Högskattesamhället hade fått det svenska samhället att stagnera. Kirurger byggde fritidshus i st f att operera på fritid.

Sedan har regering efter regering hackat på dessa 50 % så att många i dag behåller endast runt en tredjedel av sina extra inkomster. Detta kallas träffande nog för straffskatt på flit och utbildning. De nya moderaterna går här i clinch med S och gör inget åt den skadliga marginalskatten (20 % extra skatt för den som tjänar mer än ca 340 000 kr per år). Denna straffskatt på flit och utbildning skulle rädda oss över krisen runt år 1990 och förklarades vara tillfällig. Den har nu varit tillfällig i 22 år! Är det hästskojare vi har att göra med??

Det senaste exemplet på skadliga skatter står V för. Detta parti som övertagit rollen som bidragsparti från S inser att det inte är röstknipande att köpa väljarna för deras egna pengar i hur stor skala som helst. Så vad gör man? V har sedan länge velat socialisera stora delar av det svenska näringslivet och måltavlan nr 1 för detta har varit bankerna. Bankerna har just nu dålig goodwill pga mediadrevet om räntemarginaler och bonuslöner. Simsalabim, V passar nu på tillfället att råna bankerna på några miljarder för att stoppa in i bidragskarusellen. V antar då att inte särskilt många väljare tycker synd om bankerna.

Här måste folket inse att det inte är så enkelt som att V i form av Robin Hood gör en god gärning. Dels snedvrider en sådan skatt hela skattesystemet för bankväsendet. Dels kommer vi alla att få betala dessa miljarder i form av ökade räntemarginaler via våra bostadslån, hyror, avbetalningsköp på kapitalvaror etc etc. Det är den bakomliggande måltavlan svenska folket alltså som får ta emot hela hagelsvärmen. Som vanligt!

Så då står vi lik f – t där med världens högsta skatter och dessutom höga räntekostnader. Det är i sista hand DU och JAG som pröjsar alla bidragslöften. Hur kul är det?