Sveriges fullskaliga krig om snus

 Nog vilar något löjeväckande över främst moderaternas primalskrik mot EU:s tobaksdirektiv. Vi måste i denna diskussion först slå fast att snus är en beroendeframkallande drog som de flesta sitter fast i till livets slut. Jämförelser med livsmedel av olika slag som kan vara olämpliga är löjeväckande. Man blir inte patologiskt beroende av falukorv eller chips. Men nikotin  blir man snabbt beroende av och sitter därmed fast i dagliga utgifter till livets slut. Som blir till automatiska dagliga intäkter för tobaksindustrin. Kan inte vara kul att gå på ett sådan blåsning. April, april du är grundlurad!

Det måste vara långt från allt vad hälsoarbete innebär att en regering  försvarar tobaksindustrins taktik att smaksätta snus, cigarretter med karamelliknande substanser. Målgruppen är helt klart barn och ungdom som tobaksindustrin gör allt för att sabba framtiden för. Samma sataniska marknadsföring håller ju också alkoholindustrin på med när man spetsar läsk (cider) med alkohol. 

Den andra delen av det fullskaliga kriget gäller regeringens hjältemodiga kamp för att hjälpa svensk tobaksindustri att exportera snus till länder där denna drog inte får säljas. Här finns massor med ungdom som blir till självspelande pianon när de som regeringen vill fastnar i snusberoende. Beroendet gör att snuset säljer sig självt under återstoden av offrens vistelse på denna planet. Alla länder som motarbetar att nya droger får fäste måste respekteras. Droglangarna i regeringen irriterar länder som är snusbefriade.

 Det må väl räcka att snus får säljas i fortsättningen i Sverige och att snuset inte får smaksättas med diverse karamelliknande smaker för att dölja vad det är fråga om.  Snusarna i Sverige kommer även framgent att kunna köpa sitt snus så vad bråkar man om?

Om nu moderata statsråd vill dra ut i fullskaligt krig vore det bättre att se till att Sverige kan försvara en liten del av landet under längre tid än en vecka. Förslagsvis 3 veckor? En tredubbling av förmågan!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.