Kriminella lyxlirare runt Medelhavet

En svensk kriminell jagas nu av polisen för ett kvinnomord i Spanien där han levt loppan på stulna pengar. Vi matas titt som tätt med nyheter om svenska kriminella som köper hus och lyxbåtar i länderna runt Medelhavet. Undra på det när det svenska rättsväsendet struntar i rånbytena och bara koncentrerar sig på att få brottslingarna fällda för brottet. En konstig inställning när pengar från brott ofta investeras i nya brott med spektakulära inslag. Hur i friden är det möjligt att kriminella gäng köper hus och utrustar dessa för stora belopp så att de liknar fästningar? Köper svindyra motorcyklar och lyxbilar i present till varandra o s v. Det är ju socialfall som inte har några inkomster och lever på bidrag. Beslagta egendom som dessa kriminella kräk skaffar sig och ge pengarna till brottsofferersättningar.

Vi borde komplettera lagarna med bestämmelser som säger att ingen rånare slipper ut ur fängelset förrän de lämnat tillbaka rånbyte och stöldgods.Det liknar ju rena farsen det som pågår.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. lf

  Jag håller fullständigt med dig. Så har det blivit idag.Ekonomisk brottslighet är inte första prioritering idag.Titta bara på Jan Sundling inom SJ.Han har mot gällande bestämmelser fått ut dubbla ersättningar.
  Men att betala tillbaka nej,nej. Den hycklande statssekreteraren var pinsam i sin förklaring.
  Men om en vanlig arbetare får något för stor ersättning,då slår man till stort.
  Vad är det för värld vi lever i?

 2. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

  Sundling i SJ har enl uppgift tagit ut mer pengar än han borde men enligt uppgift har han inte gjort något brottsligt så han platsar nog inte i kategorin grov brottslighet. Girighet är inte brottsligt och girigheten finns hos många runt omkring oss. Varenda människa kan säkert peka ut giriga personer i sin omgivning. Pengar från grov stöld rån och utpressning är det som min blogg handlar om.

 3. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

  Mördaren tillika gangstern ifråga har visst tagit livet av sig. Få som sörjer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.