Älgjakten o växthuseffekten

Ändra snarast jakttiderna för älgjakt. Hösten är ett par veckor senare än bara för 40 år sedan. Värmen är ett otyg för älghundarna som sliter ont med sin tjocka päls. Och många kilowatt går det i kylanläggningarna.

Mitt förslag är att älgjakten börjar vecka 38 i st f v 36. Inget uppehåll för brunsten, precis som i Norge. Det är en myt att det skulle bli mindre kalvar med jakt under brunsten. De flesta jaktlag jagar en vecka och följande veckoslut. För den som vill lysa frid över brunsten finns det alltså många dagar då älgarna inte blir jagade.

Älgjakt i T-shirt känns verkligen inte stimulerande.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Marianne R Johansson

    Nu måste jag hålla med dig helt och fullt!
    Detta skulle också vara bra för svamp plockarna, kanske hinner de ur skogen, om älgjakten senareläggs?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.