Pedofili i katolska kyrkan

FN riktar skarp kritik mot katolska kyrkan för skyddande av förövare. Kända och avslöjade pedofiler jobbar kvar men nu kräver FN att de överlämnas till den världsliga rättvisan och avskedas. Påvestolens reaktion: FN ska inte lägga sin näsa i blöt i katolska kyrkans trossatser och värdegrund. Ungefär. Ja vad ska man säga? Arma mänsklighet?

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Patrik Öbrink

    Du har missuppfattat kyrkans reaktion. Kyrkan går med på att avskeda och överlämna sexförövare till det världsliga rättsväsendet (det har man gjort i flera år). Däremot avvisar man FN:s krav på att kyrkans åsikter om abort, homosexualitet och annat. DET har FN inget med att göra, det är inomkyrkliga frågor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.