Kommunikatörer i st f journalister

Det börjar likna Putin-Ryssland. Information om vad som sker i kommuner och landsting sprids som nyheter av horder av anställda kommunikatörer. Hur många har t ex Region Västerbotten? Landstinget? kommunerna? Samtidigt som dimridåerna sprids minskar tidningsläsande och läsande av grävande reportage. Vi går alltså mot en situation som råder i Ryssland idag. Samhällsmakten styr över vad medborgarna ska få veta. Tillrättalagda nyheter kommer som rökpuffar från de styrande politikerna och när vi närmar oss val har folk noll koll på alla tokigheter politikerna ställt till med. Allt sådant göms undan av kommunikatörerna.

Ett annat exempel på vägen utför i media-Sverige är Public Service, TV1 och TV2, som frossar i s k ”realityserier” och liknande smörja. T ex plocka in ett antal personer som är främmande för varandra i ett hus och se vad som händer. Hålla stenkoll på vad kändisar, såpadeltagare, prinsar och prinsessor gör på sin rika fritid. Trams trams trams. Det räcker väl med att de kommersiella kanalerna , med undantag av t ex History, håller på med sådant som åker in genom ögonen och ut genom nacken med samma hastighet. Ingenting värdefullt stannar.

Tillbaka till uppdraget Public Service om jag får be. Ska demokratin fungera krävs upplysta medborgare.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.