Charlotte Kalla har hjärtflimmer

Hälsoundersökningen visar att Charlotte har förmaksflimmer. Benämns ofta hjärtflimmer. När jag såg Charlotte åka tänkte jag faktiskt på möjligt hjärtflimmer eftersom jag upplevt samma sak i ett skidspår för 25 år sedan. Det känns inte angenämt vill jag lova. En hjärtläkare som var expert på hjärtflimmer och skidåkning erbjöd ett ingrepp som innebär att man går in och bränner av en nerv, tror den kallades sinusnerv eller något sådant. Jag avböjde och slutade med hård träning eftersom en 50-åring kan hitta på något annat som är kul. Mycket mer finns att säga om åkomman hjärtflimmer men jag stannar här. Nu talas det om att planera om säsongen och att Charlotte ska fortsätta tävla. Jag hoppas att landslagsläkaren gör rätt. Jag tror nämligen att Charlotte kan ha haft känning av hjärtflimmer redan förra säsongen i vissa lopp och då kommer jag till det verkligt trista.

De manliga s k sportjournalisterna i Expressen (Tomas Pettersson), Aftonbladet och DN (Esk) hånade efter helgens tävlingar Kalla genom att flitigt använda ordet ”fiasko”. En s k journalist i Expressen tog sig t o m före att ta in kommentarer från Facebook av den här karaktären ”Kalla har kanske ätit för mycket chips”! Samma mansgrisar till journalister hånade under förra säsongen Kalla när det inte gick som förväntat (bl a André Pops i SVT) och man kan konstatera att lättkränkta män numera även finns på sportredaktionerna och att språkbruket från sociala medier flyttat in. Skam!!

De s k sportjournalister som hånat Charlotte Kalla borde nu be Charlotte Kalla om ursäkt offentligt och dessutom be hela det idrottsintresserade Sverige om ursäkt och i fortsättningen bevisa att även manliga sportjournalister på nämnda tidningar kan vara i besittning av vanligt folkvett! Håna en sjuk för ett dåligt idrottsresultat. Kan man sjunka lägre! Vet hut! Eller som Robinson-Erold uttryckte sig. Skämmes tamigfan!

Etiketter: , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Mathias

  Nu hånade de ju henne innan de kom fram att de var hjärtflimmer så tycker din analys falller helt då.
  Kan ha fel men du får gärna rätta mig ifall någon skrivit nåt sådant efter de kom fram
  hon hade hjärtflimmer.
  Vet inte vilka sport nyheter du läser men vad gäller form och vassa kommentarer angånde vikt och dylikt så är de minst lika vanligt vad gäller män så du gör en höna av
  en fjäder.
  Tyvärr har ja märkt att ni liberaler börjat skylla på mansgrisar eller anti pk och så vidare då era argument saknas.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   En hjärndöd kunde ju se att Charlotte inte var kry när hon åkte. Då tar man en stor risk med att håna! Enligt de flesta jag känner ska man inte håna elitidrottsmän överhuvudtaget om de inte fuskar. Du verkar leva i en annan värld. Har du slutat slå din fru??

   • Gunnar Eriksson

    Håller helt med dig! I stället kunde de ställt öppna frågor om vad som kunde vara felet. Journalister har alldeles för stort ego och saknar självdistans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.