Quisling, förrädare, svikare

Förutom att Sara Skyttedal KD återigen bevisat vilken extremist (och förskräcklig historieförfalskare) hon är genom att kalla en partiledare i ett demokratiskt parti för Quisling och förrädare är jag förvånad över vilken okunnighet som råder bland verklighetens folk när det gäller att sy ihop hållbara majoriteter i riksdag, landsting och kommuner.

Det ligger knappast på rymdforskningsnivå att förstå att om två eller flera partier ska sy ihop en majoritet i de folkvalda församlingarna  måste varje parti ge upp några av sina löften i valrörelsen. Annars blir det omöjligt att få igenom en budget inom ram och viktiga beslut i fullmäktige, landsting och riksdag. Landsförrädare? Quislingar? Ni som använder sådana uttryck, vet skäms! Skam!

Det borde väl ingå i grundkurs i grundskolan att lära sig sådana fundamentala kunskaper i demokrati. Men det brukar ju förstås vara si och så med lusten att lära för en del när inte ens livets hårda skola kunnat råda bot på kunskapsbristerna.

Alla som talar vitt och brett om vilka sophögar som sitter i de folkvalda församlingarna borde väl kunna ställa upp och kandidera i de olika partierna för att ändra på sakernas tillstånd. Det är ju så trevligt att sitta i partimöten och gå igenom kommande beslut i t ex kommunfullmäktige och prioritera mellan alla behov som finns i ett samhälle. Enkelt?

Nej hellre då sitta vid datorn och klaga på allt mellan himmel och jord i sociala media. T ex att åldringar får skräpmat och dålig omvårdnad, barnen inte får stödundervisning, snöröjningen är dålig, gatljus stängs ner etc etc. Och allt är de dumma politikernas fel!

Jamen nice! Kontakta partiernas lokalavdelningar. De kommer att välkomna er med öppna armar!

Och Skyttedal! Sveriges mest extrema och omdömeslösa populist? Hur kan KD:s kärnväljare stå ut med hennes fadäser gång på gång?

Och glöm inte att besöka någon släkting eller granne på ett äldreboende. De blir jätteglada för besök och då kan man också konstatera om förfallet och eländesbeskrivningarna enligt sociala medier stämmer!

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.