Nordkorea svälter. Igen!

Nordkorea har begärt hjälp med livsmedel och det är bråttom. Befolkningen svälter. Här har vi nog förklaringen till diktatorn Kim Jung Uns plötsliga fredsvilja. Han tänker återigen lura av USA en massa spannmål! Enligt uppgift har den lille fete Kim redan gömt undan en hel del av raketerna och atombomberna. Under den stora svälten för drygt 20 år sedan dog  uppskattningsvis 2 miljoner nordkoreaner svältdöden och svältutbrott har ofta förekommit.

Det är ett faktum att svältdöden är typisk för socialistiska (kommunistiska) diktaturer s k planekonomier. I början på 1930-talet svalt minst 3 miljoner ukrainare ihjäl när sovjetrepubliken Ryssland hämtade det mesta av spannmålen till sin egen befolkning och jagade ut Ukrainas bondebefolkning, inklusive barn, på vägarna. Döda barn låg överallt efter vägkanterna. Männen fraktades till Gulag där en stor del dukade under. Denna svält kallas Holodomor och många av världens länder erkänner denna kommunistskapade svält som folkmord. Dock inte Sverige! Kärleken till Putin-Ryssland är alltså ytterst begränsad i Ukraina idag.

I det kommunistiska Kina orsakade den fete Mao, med det skinande fernissade ansiktet som pryder alla torg, över 30 miljoner kinesers svältdöd omkring 1960 under hans påhittade ”stora språnget” som egentligen var rena vanvettet. Det hindrade inte studenter i Umeå att i slutet på 1960-talet gå omkring på stan med Maos Lilla Röda som accessoar. Syfilis-Lenins och Stalins porträtt prydde många studentrum.

I Pol Pots kommunistiska paradis Kambodja dog upp till 2 miljoner. De flesta slogs ihjäl med hackor men många svalt ihjäl.Jan Myrdal tycker fortfarande att Pol Pot var en skön lirare!

I Sovjetunionen under dödsryckningarna i slutet på 1980-talet rådde brist på de flesta konsumtionsvaror. Folk stod i korvkön, mjölkkön, potatiskön dasspapperskön etc etc så ingen hade tid att vara på arbetet.

I Venezuela med den socialistiske Maduro som diktator råder nu brist på mat och mediciner trots jordens största oljereserver. 3 miljoner människor har flytt utrikes och landet behöver akut hjälp, som Maduro försöker hindra att komma in i landet genom att spärra gränserna mot Brasilien och Colombia. Men Maduro har naturligtvis full support från Aftonbladets kulturredaktion med Åsa Linderborg som banerförare. Kommunistiskt elände beror alltid på ”något annat”!

Den gemensamma nämnaren för ovanstående svältkatastrofer och folkmord är som synes kommunistisk-socialistisk planekonomi.

Jag hörde häromdagen någon beskriva Karl Marx som Europas störste tänkare genom tiderna.Jag kan hålla med om detta om med störst avses flest antal döda människor som de tänkta teserna resulterat i.

Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Gunnar F.

  Jag ser att du skyller holomodor ”svältkatastrofen” på hungriga ryssar, när det i själva verket var en etnisk rensning av kristna ryssar och ukrainare iscensatt och utförd av judarna !
  Håll dig till sanningen även om det kanske inte är så bekväm alla gånger, men å andra sidan är det ju ett av dina kännetecken att glida på sanningen, så som vanligt får man ta dina inlägg med en nypa salt.
  Eller så är du bara okunnig !?

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Kunnig och kunnig. Du påstår alltså att juden Stalin ledde ett gäng judar i Kreml som beslöt att rekvirera spannmål, inklusive utsäde, från Ukraina så att 3 miljoner ukrainare svalt ihjäl. Jag är kunnig och du är en konspirationsteoretiker som verkar leva i ett alternativt universum… En ödets ironi är att ukrainska divisioner förintades i Finland under vinterkriget p g a en skandalöst oduglig krigsledning från Stalin och nedåt. De officerare som dugde något till hade arkebuserats på order av Stalin. Vad hade ukrainare för otalt med finländare? Men tur för Finland med oduglingen i Kreml!

   • Gunnar F.

    Judarna motsätter sig än i denna dag,att erkänna och att utreda holomodor folkmordet,det säger väl en del om Stalin och hans judiska hantlangare egentliga agenda.
    Eller hur ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.