Spelberoende folksjukdom

Det går inte öppna tidningssidor eller sociala medier utan att anfallas av aggressiv spelreklam. ”Satsa 500 kr spela för 1500 kr” kan det låta. Kan man satsa 500 kr och om en stund ångra sig och få 1500 kr tillbaka från spelbolaget? Hur kan folk gå på detta lurendrejeri?  Spelbranschen har gått överstyr och många drabbas av spelberoende och sabbar för sig själva, sin partner, sina barn och alla nära och kära. Den spelsjuke säljer alla omsättningsbara tillgångar och tigger pengar och omsättningsbara tillgångar från sina närmaste. Allt av värde hamnar i det svarta hålet.

När ska regeringen sätta stopp för denna farsot? Ministern Shekarabi var på väg att göra något men nu är det tyst. Någon annan har visst tagit över hans jobb.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Tor Johansson

  Helt rätt tänkt! Och vilka är de i kundledet som faller för locktonerna? De i samhället som är vana att bedöma risker eller de svaga, lättlockade och kanske lättlurade. Detta är ett sätt att enligt min mening ett lätt sätt att skörda från samhällets svaga.
  Kan det vara så att det spelbolag som socialdemokraterna och ssu äger har en bromsande effekt på omtanken… Rätta mig gärna om jag har fel i min svartsyn.

 2. Tor Johansson

  I och för sig finns mycket osant på nätet. Men läs och begrunda vad jag fann på ”Google/Vikipedia” när jag sökte på ”Spelbolag SSU S”
  Den som själv söker finner en mängd källhänvisningar och fotnoter. Jag återger bara i korthet:
  * SSU startade lotteriverksamhet 1947.
  * 1956 bildades Folkrörelsernas Lotteribyrå.
  * Bytte namn 2003 till A-lotterierna.
  * A-lotterierna omsatte 2011 drygt 500 mkr
  * vinst 2011. SSU 40,9mkr. S 52,5 mkr
  * del av intäkter 2016: SSU 90%, S 33%.
  Sök gärna sanningen själv!
  En notering på Vikipedia som var uppseendeväckande: ”Att ett politiskt parti på detta sätt äger företag är ovanligt i västliga demokratier. ”
  Detta kan dock inte vara något starkt incitament för sossarna att begränsa utnyttjandet av speldjävulen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.