Knutby revisited

I kväll visade Uppdrag Granskning det första avsnittet om Knutbyförsamlingen, Kristi Brud mm. Vi i mogen ålder vet ju redan det mesta men nya generationer kanske kan ha nytta av att veta hur det kan gå när sekter får hålla på. Den första hustruns död blev avhandlat i tingsrätt och hovrätt och Fossmo friades efter den helskruvade berättelsen om fallet mot kranen i badkaret som orsakade skador i huvudet så att hustrun dog. Nog det enda dödsfallet i världshistorien med en sådan orsak. Frågan är hur utgången hade blivit i de rättegångarna om de suttit med facit i hand om det senare mordet på den andra hustrun och det samtidiga mordförsöket mot en manlig församlingsmedlem. En resning borde ha varit motiverad men F hade redan en väntad livstidsdom för det senare hustrumordet och då hade inte något högre straff kunnat utdömas. Kan det ha varit en kostnadsfråga för rättsväsendet?

Professorn i sociologi vid Uppsala Universitet Eva Lundgren har skrivit en intressant bok ”Knutby-koden” som bygger på djupintervjuer hon haft med bl a församlingsföreståndaren Helge Fossmo. Här kan man bl a läsa detaljerade utskrifter av Kristi Bruds nattliga samtal med Jesus som var väldigt angelägen om att rasa ned från skyarna för att gifta sig med Kristi Brud. De var uppenbart jättesugna på varann enligt utskrifterna! Ren åtrå!

Nattliga samtal med himlens företrädare  hade förresten presidentkandidaten för republikanerna  i USA, Sarah Palin, för några år sedan. Dessa samtal handlade inte om åtrå utan om värdsliga ting som t ex om hon borde ställa upp som presidentkandidat eller inte. Eller var det fråga om vice presidentposten?

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.