Omskärelse av nyfödda pojkar

Jag har skrivit om detta förr men får ju anledning att återkomma i ämnet genom att Centerpartiet tagit ett steg tillbaka och nu vill tillåta förbättring av Guds skapelse med kniv i form av omskärelse av nyfödda gossebarn. Det sägs ju att Gud skapade människan som sin avbild och då är det ju konstigt att vissa människor tar sig rätten att ”förbättra” denna skapelse. I så fall måste ju Gud själv också ”förbättras”. Jag sätter detta i samband med andra motgångar för civilisationen i dessa tider, t ex abortförbud i Texas och att flera stater i USA förbereder samma talibanliknande lagar på området. Detta torde ha samband med de högervindar som har svept över världen.

Att använda bebisar i religiösa ritualer som innehåller knivskärning betecknar jag som barbari. Rent allmänt tycker jag mig se en fixering vid området nedanför naveln i religiösa sammanhang. Nu hävdar ju många att bortskärning av förhud på nyfödda gossar egentligen handlar om hygien. I så fall finns det ju möjligheter att ta bort andra svårrengjorda kroppsdelar. I öronen samlas ju smuts, döda insekter mm. Varför inte en ritual där öronen skärs bort på nyfödda? Kanske man ska fråga Talibanerna om hur de ställer sig till det. De har ju vanan inne genom att hugga bort händerna på tjuvar!

Omskärelse av flickor tycker nog även Centerpartiet fortsättningsvis ska vara förbjudet. Än så länge kanske man ska tillägga. Det våta fingret i luften är problematiskt som moralisk-etisk styråra.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Jörgen K

    Cirka 40 judiska pojkar omskärs årligen under kontrollerade former (en mohel, och en sjukvårdskunnig person som bistår med smärtlindring), cirka 3000 muslimska pojkar omskärs och knappt av dessa knappa 1000 inom sjukvården, resten under tveksamma former vilket lett till ett par uppmärksammade domar de senaste åren och belyst frågan särskilt.

    All form av könsstympning bör förbjudas, konsekvent.

    Betraktat, rent krasst, så är det inget annat än att appellera till en breddad väljarbas, Centern har ju en historia av lite extraordinära karaktärer, nämndemännen som ville tillämpa sharialagar i svensk domstol är bara en i en följd av många knepiga affärer som blossat upp under åren. Så det är en fråga om nya väljare vid valurnan…..inte om barnens bästa.

  2. Brorson

    Manlig omskärelse kan väl inte vara värre än kvinnlig intimkirurgi, som förekommer helt lagligt i Sverige, fastän få känner till det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.