Putler vs Hitler

RASMYTER
Båda bygger sin nationalism på ras- och folkmyter. Putler har en ideolog, Dugin, som hävdar att ryssar är ett speciellt folk som har rätt till överhöghet över andra. Det finns flera andra folkgrupper i Ryssland men de måste underordna sig ryssarna. Enligt Putin ska ett antal randstater underordna sig Rysslands intressen, t ex Finland, Sverige, Baltstaterna, Rumänien, Ukraina.

Hitler hade också en ideolog som hävdade att germanerna var en överlägsen ras och slaverna var en underlägsen ras som skulle vara germanernas tjänare. Judarna och zigenarna var germanernas fiender som skulle utrotas.

INRINGNINGSMYTER
Putler hävdar att Ryssland är inringat av NATO-stater som hotar förgöra Ryssland. De stater Putler avser är demokratier som inte avser erövra en enda kvadratmeter av Ryssland. Det fientliga är enbart att NATO består av demokratier med överlägsen levnadsstandard, liten korruption, frihet, rättstrygghet mm jämfört med den ryska befolkningen. Det är ju farligt för en självhärskare som Putin som misslyckats kapitalt genom att inte kunna ge ryssarna motsvarande levnadsstandard mm

Hitler strävade också efter ett antal lydstater runt Tyskland och omkringliggande demokratier var underlägsna Tyskland eftersom han ansåg att demokrati var en underlägsen statsform.

HISTORISK UPPGIFT OCH GANGSTERBETEENDE
Putler motsvarar till fullo gangstern Hitler i blodtörst, grymhet och upphävande av folkrätten genom att starta krig mot demokratiska och fria stater för att gå till historien som den store imperiebyggaren. Exempelvis Ivan den förskräcklige, Peter den store, Katarina den stora, Lenin, Stalin.

Hitler ansåg sig också ha en historisk uppgift genom att bygga en arisk stat. Han, Hitler, var utvald att skapa det Tredje Riket.

SLUTET
Vad Putler anser när han misslyckats med imperiebygget vet vi inte än men han kanske gör som Hitler och tycker att han svikits av sitt överlägsna folk ryssarna och slutar i rök och damm i atombombsexplosioner som en form av självmord.

Hitler kände sig sviken av det tyska folket genom nederlaget och tackade för sig genom att begå självmord tillsammans med sin älskarinna. Hitler hade inga atombomber men hade säkert använt dem till ett kollektivt självmord tillsammans med det tyska folket.

SADISM
Putler beordrade/godkände mordet på Litvinenko i London 2007 med det radioaktiva ämnet Polonium vilket plågar livet ur offret under en minst 2 veckor lång process vilket är är tecken på ren sadism. Det pågående barbariet i Ukraina är tecken på samma typ av sadism. Ukraina ska plågas till underkastelse. Folkrättsbrott. Internationella domstolen i Haag borde utfärda en internationell arresteringsorder på Putler.

Hitler plågade inte ihjäl motståndare, de sköts eller hängdes. Däremot måste Hitler ha varit medveten om de medicinska experimenten som innebar plågsam död för många. Och naturligtvis förintelsen.

AVSLUTNING
Jag tror inte att Putler gör allvar av sina hot om kärnvapenangrepp men helt säker känner jag mig inte när jag bevittnar Putlers osammanhängande och svamlande utbrott från förra veckan när han tillkännagav det militära angreppet på en självständig och demokratisk stat, Ukraina. Är Putler psykiskt frisk? Han innehar nu total makt på i princip livstid med ett antal jasägare och nickedockor som närmaste män.

Etiketter: , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Sixten Jonsson

  Svenskarna hamstrar just nu jodtabletter och Murmansk ligger väldigt nära Norrlandskusten med ett antal mellanstora städer inom skotthåll, men ett starkt vänsterstyre torde väl ändå räcka för att vi ska känna oss säkra för Putin

 2. brorson

  Du kan väl ändå inte skylla ukrainska nationalisters folkmord på judar i Ukraina under tsartiden, vilket ledde till en stor flyktinginvandring av judar till Tyskland, viket ledde till en ökad fientlighet mot judar, vilket senare kom att exploateras av nazisterna. på Putin? Ska du göra historiska jämförelser ska du inte utelämna delar av historien.

 3. Rolf O

  Stämmer med historien. Vi får bara hoppas att karaktären Putler inte gör som Hitler gjorde, kriga till Tyskland gick under, men med den skillnaden att nu finns kärnvapen. Men det måste väl finnas någon rakryggad person i Putlers närhet, som med livet som insats, kan åstadkomma en så kallad palatskupp. För att rädda inte bara Ryssland, utan hela världen
  лева україна

 4. Gunnar F.

  På tal om jämförelser så kan den här vara värd att beakta.
  Sovjet unionen vs USA.
  Som bekant.
  När Sovjet (Warsavapakten) ’besökte’ Kuba (Kubakrisen) och började placera ut ballistiska robotar riktade mot USA , vilket liv det blev på USA då, samtidigt som USA hade kärnvapen i Turkiet riktade mot USSR,,, det är nog det närmaste ett tredje världskrig världen har varit!
  Slutade med att USA monterade ner sin kärnvapenarsenal i smyg och det slutade väl, nu är det ’bara’ NATO i Turkiet.
  Hypotetiskt; men väl värt att ta med i sammanhanget.
  Ponera att Ryssland skulle slå sig i hop med Mexico i dag och rikta vapen mot USA, hur tror du USA-NATO skulle reagera på det?
  Jag tippar på samma sätt som nu Ryssland gör, vad tror du?
  Med det sagt så tar jag inte ställning för Ryssland i Ukraina krisen, jag är objektiv o neutral.
  Jag tycker konflikten är en konflikt mellan slaver, som vi nog gör bäst i att inte lägga oss i, men nu gör Sverige ,EU ja övriga…… och det kommer att kosta inte bara för Ryssland utan även för främst EU.
  USA:s m.fl. vapenindustri tjänar på krigen, i vanlig ordning.
  Till sist ska vi vara riktigt ärliga så finns det inte många äkta ryssar kvar i Ryssland, efter det att kommunisterna överrepresenterade av judar gjort sitt.
  De äkta ryssarna, Ruserna (från finskans Ruotsi) lär ha härstammat från Sverige (Roslagen) och Finlands västkust, men dem är nog som sagt lätträknade nu.

 5. Rolf O

  Gunnar F, du bör nog läsa på mer om historia, och det är nästan som om man kan tro att du skriver för en trollfabrik, i Ryssland då.

  På tal om jämförelser så kan den här vara värd att beakta.
  Sovjet unionen vs USA.
  Som bekant.
  När Sovjet (Warsavapakten) ’besökte’ Kuba (Kubakrisen) och började placera ut ballistiska robotar riktade mot USA , vilket liv det blev på USA då, samtidigt som USA hade kärnvapen i Turkiet riktade mot USSR,,, det är nog det närmaste ett tredje världskrig världen har varit!
  Slutade med att USA monterade ner sin kärnvapenarsenal i smyg och det slutade väl, nu är det ’bara’ NATO i Turkiet.
  Hypotetiskt; men väl värt att ta med i sammanhanget.
  Ponera att Ryssland skulle slå sig i hop med Mexico i dag och rikta vapen mot USA, hur tror du USA-NATO skulle reagera på det?
  Jag tippar på samma sätt som nu Ryssland gör, vad tror du?

  ”Ja det var det, och som sagt, det slutade med en kompromiss att USA monterade ner dessa för att Chrusjtjov skulle ha ett resultat att visa upp, och som vanligt Ryssland som provocerade. Men vad vet vi (du) var Ryssland hade sina kärnvapen och hotade Nato-medlemmar med. Kärnvapen i Mexiko det skulle vara lika ansvarslöst som att sätta det i händerna på en revanschistisk kommunistdiktatur, ett sådant instabilt och närmast laglöst land som som Mexiko, och som man nu tydligen ska göra med Belarus. Men det är ju klart, där styr karaktären Putler fortfarande. Glöm inte heller att Ukraina avstod kärnvapen, och räknade då naturligtvis inte med att bli invaderad av karaktären Putlers gangstergäng.”

  Med det sagt så tar jag inte ställning för Ryssland i Ukraina krisen, jag är objektiv o neutral.
  Jag tycker konflikten är en konflikt mellan slaver, som vi nog gör bäst i att inte lägga oss i, men nu gör Sverige ,EU ja övriga…… och det kommer att kosta inte bara för Ryssland utan även för främst EU.
  USA:s m.fl. vapenindustri tjänar på krigen, i vanlig ordning.
  Till sist ska vi vara riktigt ärliga så finns det inte många äkta ryssar kvar i Ryssland, efter det att kommunisterna överrepresenterade av judar gjort sitt.
  De äkta ryssarna, Ruserna (från finskans Ruotsi) lär ha härstammat från Sverige (Roslagen) och Finlands västkust, men dem är nog som sagt lätträknade nu.

  ”Det går inte att se det som en konflikt mellan eller inom folkgrupper, här är det fråga om en ren invasion från en diktaturstyrd makt, mot en fredlig demokrati som i allmänna fria val har valt sina ledare. Diktatorn karaktären Putler är livrädd för att den egna befolkningen, som i det här fallet har täta kontakter över gränserna mot Ukraina, ska börja att kräva bättre egna villkor. Dessutom kan man naturligtvis inte blunda för de enorma humanitära lidanden, men också materiellt och ekologiskt förödande. Denna galenskap inför det att planeten Jordens står inför en klimatkris.
  Det finns nog många som tjänar på just det här galna kriget, inte minst karaktären Putler och en del av hans oligarker. Men som sagt det var karaktären Putler som startade det hela.”

  Till sist ska vi vara riktigt ärliga så finns det inte många äkta ryssar kvar i Ryssland, efter det att kommunisterna överrepresenterade av judar gjort sitt.
  De äkta ryssarna, Ruserna (från finskans Ruotsi) lär ha härstammat från Sverige (Roslagen) och Finlands västkust, men dem är nog som sagt lätträknade nu.

  ”Till sist, det stämmer nog, men i så fall ska det väl vara vi skandinaver som attackerar Moskoviterna, men vi lever i tjugoförsta århundradet, till skillnad från vissa.”

  • Gunnar F.

   Rolf O det vore bra om du sätter citationstecknen på rätt ställen.
   Vidare så vet jag inte vad du vill diskutera med mig om med ditt inlägg till mig?
   Och nej jag skriver inte för någon rysk trollfabrik!
   Försöker bara få myntets båda sidor i dagen, annars finns risk för både otillbörligt påverkan och hjärntvätt av de lättledda, och det kan medföra en snedvriden syn på verkligheten.

  • Birger

   Hur kan du tycka att Ryssland provocerade genom att sätta vaser på Kuba? Usa satte ju sina baser nära Ryssland först, sen svarade Ryssland på det och då accepterade inte usa det.

   Så du borde kanske inse vem som först placerade baser nära annat land, kan svara åt dig att det var usa och Nato.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.