Putler, en liten detalj

Jag har lagt märke till att Putin, när han vandrar på de tjocka mattorna i Kreml, svänger den vänstra armen på ett naturligt sätt men den högra armen hänger som en blöt disktrasa. Jag tror jag vet bakgrunden. Jag har minst 9 års tjänstgöring totalt inom armén och hade själv en liten yrkessjukdom som yttrade sig på samma sätt. När man marscherar har man vapnet på höger axel och handen om vapenremmen och måste således svänga med den vänstra armen. Jag märkte så småningom att jag gjorde på samma sätt när jag gick på gatorna i Stockholm, Uppsala och Umeå. Jag betvingade mig själv att gå som folk och svänga på båda armarna.

Nu tror jag att Putin har högra armen hängande som en disktrasa fullt medvetet för att signalera för populasen att han har en infanteriofficers ”yrkessjukdom”. Men titta här vilken lirare som är diktator över herrefolket ryssarna! Det stämmer också överens med hans övriga signaler som att rida på hästar med bar överkropp, öva kampsport, klä på sig ishockeyutrustning och fjanta runt på en ishockeyrink, åka mc med mc-gäng, fånga stora gäddor med kastspö etc. Den där videon där han rider på en björn är förstås fejk.

Med en sådan ledare och tyrann finner tydligen en majoritet av ryssarna att det är helt OK att förstöra Ukraina både materiellt, mänskligt och kulturellt. Städer förvandlas till grus, mord på civila, våldtäkter ja fullt barbari av barbarer!

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. brorson

    Min första tanke när jag läste detta, var att han har drabbats av stroke. Min andra tanke att han kanske bär på ett vapen, beredd på självförsvar, om någon skulle försöka mörda honom. Din iakttagelse att han har lagt på hullet är nog riktig. Detta kan bero på en ämnesomsättningsrubbning, exvis beroende på bortopererad bukspottskörtel, Jag har sett liknande symtom hos egna närstående. Men jag tror att de egenskaper han visar utåt,. kampsportare mm, uppskattas av ryssar.

    Biden tycker jag verkar lida av lindrig senildemens. Jag ser ju detta hos jämnåriga mig mig. Och de ser kanske samma sak hos mig. Symtom hos Biden är att han glömmer och använder en krigshetsande retorik, som måste bortförklaras av han stab, Hans uttalande om att avlägsna Putin från makten berodde enligt hans medarbetare på ett tillfälligt känsloutbrott hos Biden och inte på att detta planeras inom den amerikanska administrationen, Undrar om Putin tror på dessa förssälkringar, Förmodligen lika lite som han som han tror på försäkringarna att inga amerikanska kärnvapen kommer att placeras i Ukraina, om landet går med i Nato.

    Biden verkar desskutom ha en verklighetsuppfattning som passerat bäst före datum, när USA ovbestridligen var f¨världens ledande stormakt, när alla hade att rätta sig efter USA:s president, Vilkert i.o.f.s nästan hela EU samt Nato verkar göra i dagsläget ,Jag är inte så säker på att sanktionerna mot Ryssland kommer att lyckas. USA och Eu är ju i full färd med att trycka tillbaka Ryssland i en form av krigskommunism, med statlig tvångsförvaltning av hittills privata företag. Föruts’ättningarna för att på detta vis vrida klockan tillbaka är mycket goda i Ryssland, då alla ryssar över 50 år har personliga erfarenhrter av arbete i ett sådant system. Som att gå tillbaka till sitt gamla jobb

    Förebilden för den sovjetiska planekonomin var ju den ”krigskommuniism”, som tillämpades i många lånder under första världlskriget, t.o.m. USA, där hela järnvägsnätet förstatligades. Fördelen med planekonomin är ju möjligheten till en kraftig allokering av resurser till strategiska sektorer – på bekostnad av resursbrist inom lågprioriterade sektorer, speciellt konsumtionsvarubranschen – med den välkända varubristen i butikerna som följd. Detta stär folket ut med under krig och kriser, då de persibikuga begiven får stå tillbaka. Det var alltså ingen slump att planekonomin krcakelerade i slutet av den långa perioden av fred i Europa efter WW2..´

    Mars Nilsson, L, tidigare ledarskribentn i Norranhar skrivit några tänkvärda ord, på sin VK-blogg, om Bidens proxykrig i Europa:” Fjärde gången gill (t- – -) ) Hörde i morse att USA skickar militärt bistånd värt 100 miljoner dollar till Ukraina. Vare sig vi vill det eller inte, befinner sig västvärlden med USA i spetsen i krig med Putinregimen” .De två första gångarna var ju de båda värdskrigen, där USA bidrog med både vapen och egna soldater, tredje gången var kappprustningen under Kalla kriget, och fjärde gången är det nu pågående kriget i Ukraina, där ukraianarna förses med amerikanska vapen och leds fram som slaktdjur till den ryska krigsmaskinen.

    Huruvisda MN själv tycker att USA gör rätt eller fel, framgår inte, men det var en kycket intressant iakttagelse att Ukraina-kriget är USA:s fjärde krig i Europa. Inte minst från svenska Nato-anhängare har det propageragts ett preventivkrig mot Ryssland, med argumet att ett sådant hade behövts i Tjeckoslovakien 1938. Men frågan är om inte Putin är lika såld på ideolignm bakom preventivkrig som Biden. Preventivkrig = bättre att förekomma än att förekommas.

    Med två sådana personligheter som Biden och Putin i samma värld under samma tid, räcker en liten felbeömning av någon av dessa herrar för att utlösa ett världskrig med kärnvapen. Det var Trump – inte Biden – som påbörjade processen, som ledde til krigsslutet i Afghanistan processen fullbordades dock att Biden, som saknade tidigare erfa

  2. brorson

    forts. Processen fullbordades dock att Biden, som saknade tidigare erfarenheter av hur man avlutar krig ,Biden försvarade det snöpliga uttåget med att man nu skulle koncentera sig på Pakistan och Irak. Men *Bidens planer var kanske redan då att krossa Ryssland i ett krig som skulle startas av Ryssland. Ett ryskt preventivkrig, som skulle stoppa Ukrainas Nato-anslutning.

  3. Hassan

    Kan också bero på att han haft en pistol i hölster på hr sida och haft handen på pistolen för att snabbt kunna dra!? Håller med om att armpendlingen är ovanlig!

  4. Gunnar F.

    Putins gångstil (gunslinger’s gaite) har varit föremål för spekulationer under en längre tid, har själv spekulerat, kom fram till det nedan, att det hade att göra med att snabbt kunna dra vapen.
    Enligt undersökningar så lär det ingå i KGB:s utbildning (KGB:s alpha team training manual) att gå på det sättet, för att alltid kunna vara nära till att kunna dra vapen.
    Det märkliga är dock att även Dimitrij Medvedev m.fl. även gick så ibland trots att han el.de övriga inte hade KGB:s utbildning.
    Handlar nog i deras fall om någon fejkmarkering, att markera att dem också har KGB:s utbildning, eller så är dom härmapor helt enkelt, att ta efter denna ’status markering’.
    Finns inom andra yrkesgrupper också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.