Putler – den smorde halvguden

Det finns många historiker som betraktar den nu havererade kommunismen som en variant av religion och dess ”bibel” får väl då anses vara Das Kapital. Någon konkurrerande religion av traditionellt snitt har inte tillåtits. Den senaste halvguden i Ryssland heter Putin och han har nu smorts till sin gudasyssla av patriarken Kirill i Moskva. Jag är dock osäker på vilken olja patriarken Kirill använder. Personligen har jag goda erfarenheter av 5-56 utom vid insektsbekämpning. Varje kommunist har världen över titulerats ”kamrat”, även när vederbörande släpats ner i någon källare för det sedvanliga nackskottet för syndare och avfällingar. Flera s k Kirunasvenskar som emigrerade till ”arbetarparadiset” drabbades av det runda hålet i bakhuvudet, ett slags kommunistiskt bomärke. Detta uppdagades först tjogtals år senare.

KGB i Sovjetunionen, STASI i Östtyskland och motsvarande i alla kommuniststater hade stenkoll på varenda människa vilket innebar ”största möjliga tystnad” undantagandes åsikter om vädret och pelargoniorna i köksfönstret. Vid utrensningarna som kostade miljontals människor livet använde förhörsledarna metoden ”namnge tre personer som du har hört uttrycka sig negativt om någon samhällsföreteelse, så kanske du slipper åtal för förräderi”. Det är ju enkel matematik att räkna ut att snart är ju hela folket misstänkt, utom den f d bankrånaren kamrat Stalin förstås.

Här har vi grundorsaken till att det är så svårt att återskapa fungerande demokratier i de f d kommuniststaterna. Ingen i Ryssland eller Östeuropa vågar samtala om samhällsfrågor, t ex ”är det inte dags att åtgärda de 15 miljoner utedassen i Ryssland i stället för att tillverka missiler som kan utplåna mänskligheten flera gånger om”! Liknande rädsla för att diskutera samhälleliga frågor ser vi i alla f d kommunistiska stater i Europa, inte minst i Ungern. Knip käft så överlever du! Vi i det demokratiska väst vågar samtala om allt möjligt. Denna rättighet har Putler avskaffat i Ryssland och vill avskaffa i alla f d satellitstater till Sovjetunionen och i hela världen. Enligt experter i Kremlologi är frälsningen av hela världen till träldom fortfarande ett mål för Kreml efter kommunismens död.

Nu kommer ju förstås som ett brev på posten motreaktionen, men USA då! Krigsrätt, krigsrätt! Till detta vill jag bara lägga en anmärkning. Utan USA;s inträde i 2:a världskriget hade Europa fram till Atlanten varit kommunistiska lydriken under Stalin och Kreml. USA stampade rekordsnabbt på bara ett par år miljonarméer ur jorden och försåg dessutom bl a Sovjetunionen med enorma mängder krigsmateriel intill krigsslutet. Vid krigsslutet stod USA för 70 % av planetens sammanlagda produktion av krigsmateriel. Samtidigt hade USA kriget med den andra Axelmakten Japan att slutföra (Italien var redan avklarad) och där bidrog Sovjetunionen bara rudimentärt. Säkrandet av kommunismen i Nordkorea var väl i det sammanhanget den största ”bedriften”. I tävlingen antalet döda soldater vann Sovjetunionen överlägset, mycket beroende på det slösaktiga sättet att föra krig. I Finska vinterkriget dog tiofalt fler Sovjetiska soldater, inte minst ur Ukrainska elitdivisioner, än finska soldater. Sovjet använde under andra v-kriget taktiken anfall i echelonger vilket innebär att när den första echelongen (linjen) är massakrerad och förintad kommer nästa echelong farande o s v. Till slut har försvararna tagit slut och då har man ”segrat” till ett oerhört pris i döda soldater. Ordet retirera var inte uppfunnet för då sköts man bakifrån av de politiska kommissarierna. USA och ”väst” var övervakade av den egna tidningspressen och hemmaopinionen skulle aldrig ha accepterat Sovjets primitiva sätt att bedriva krig (eg = människoslakt!). I Sovjetunionen var människor enbart en förbrukningsartikel, både i krig och fred!

Ett citat av Alexander Solsjenitsyn kommer jag ihåg. Fritt ur minnet ungefär, ”kommunismen och demokratin kan inte existera sida vid sida på planeten utan en av dem är dömd att gå under”.
Jag rekommenderar Gudrun Perssons anförande på konferensen Folk och Försvar 2023! Gå in på youtube.com och sök på Gudrun Persson Folk och Försvar 2023.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. GF.

    Men nu finns ju inte Gudrun Persson folk och försvar 2023 på YT.
    Däremot 2022, så endera har du skrivit fel eller så ligger du ett år efter verkligheten, du kanske har sovit ett år?
    Sen har jag en stilla undran, om halvguden Putin och den snarlikt namne Putler är samma person?
    Om så är fallet, är det enligt dig en halvgud som skulle rädda sina landsmän undan Stephan Banderas efterträdare Banderistas (Nazis) i Ukraina, är det rätt uppfattat?
    Men det blev ju lite mera komplicerat, när zelensky bjöd in Banderistas i den ukrainska armén, då blev det mera ett krig helt plötsligt.
    Kan ju också tilläggas, att hade zelensky hållit Minsk 1-2 avtalen, hade det inte blivit som det blivit, en massa döda människor.
    Men å andra sidan är ju detta slavernas problem, och så skulle det förblivit!
    Men nu blev det nått helt annat …, Europa tvingas ner på knäna, allt enligt plan, om man läser detta.
    https://www.voltairenet.org/article217976.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.