KGB-Putin har talat

Putin var KGB-agent från slutet på 1970-talet och blev snart placerad i Östtyskland varifrån han försåg Baader-Meinhofligan i Västtyskland med vapen och sprängmedel. Ligan mördade företagsledare och en tysk ambassadör i Stockholm t ex. KGB hade koll på varenda Sovjet-medborgare och fortsätter i gamla hjulspår. KGB som nu kallas FSB har oförändrat dryga halvmiljonen tjänstemän vilket innebär att på varje FSB-spion går det 280 ryska medborgare. Hade vi samma spionorganisation i Sverige skulle det innebära att t ex Storumans kommuns 5900 medborgare skulle övervakas av ca 25 FSB-agenter. Umeå skulle ha ca 500 FSB-agenter! Det är STASI-klass på de 15 miljonerna utedassen i utedassens rike. Alla pruttar registreras väl i någon databas i Kreml som ett mått på Rysslands levnadsstandard. Hur många skulle våga kritisera en svensk Putin-liknande diktator med denna massiva övervakning av den egna befolkningen?

I övrigt fantiserar Putin om ett Stor-Ryssland som omfattar hela Ukraina och Belarus som en förövning till ytterligare överfall på grannländer där några talar ryska. Även NATO-länder! Bilden av Putin som en internationell gangster blir allt tydligare. All opposition i Ryssland är mördad eller sitter fängslad under fruktansvärda förhållanden. Nemtsov skjuten och Navalnyj förgiftad och fängslad på obestämd tid är de hittills mest kända. Putin är ju välkänd i giftmordsbranschen med ett antal giftmördade, även utomlands.

Det sk ”Väst” skulle ha ingripit betydligt tidigare mot den rasistiske Putins drömmar om den ryska rasens överhöghet över andra människor och Putins imperiedrömmar. För litet och för sent kan man säga precis som demokratiska länder agerade efter Nazi-OS i Berlin 1936 när Hitler fick glänsa tillsammans med de olympiska ringarna. OS-pamparna fick väl bra betalt? Nu tycks dock ingen vilja bli ihågkommen i historien som 2000-talets ”Chamberlain” och den demokratiska världen är i stort sett enig om att Putin måste stoppas, med tragiska undantag som t ex Putler-landet Ungern. Hit men inte längre är nu en tydlig vilja! Lärdomarna från Hitler-Tyskland måste dras. Klackarna i backen skulle ha tillämpats redan 2014 vid överfallet på östra Ukraina och Krim.

Nu måste ”Väst” steppa upp vapenleveranserna till Ukraina med mer långräckviddiga vapen så att de ryska inkräktarna kan stoppas redan vid gränsen. Och varför inte bortom gränsen? Ryssarna skjuter ju missiler på bostadshus, och civil infrastruktur i hela Ukraina! Ukraina har all rätt i världen att köpa eller få vapen utomlands, även stridsflyg och långräckviddiga robotar, precis som alla andra fria och demokratiska nationer.

Jag blir lite brydd över att ”Väst” enligt media tar alla vapen från sina lager utan att genast fylla på genom nybeställningar. Vi har lågkonjunktur och då borde det ju hagla nybeställningar till industrin för att både hjälpa konjunkturen på traven och se till att tillgången på vapen och ammunition återställs och helst ökas. Gör som Polen, rusta upp och fördubbla försvaret:

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Peter Åberg

  Håller med dig. Om inte Putin stoppas nu kommer vi att få se hur land efter land av de gamla öststaterna annekteras av Ryssland i framtiden alternativt att de av Ryssland förser dem med marionettregeringar. Det finns även en risk att en enefterträdare till Putin kommer att fortsätta på samma linje och till och med kunna vara en ännu större hök ifall Ryssland lyckas besegra Ukraina. Därför är det oerhört viktigt att Ryssland drivs ut ur Ukraina nu. Det man kan hoppas är att Putin inte tar till kärnvapen som sista utväg för att inte förlora kriget i Ukraina. Händer det kan det sluta i katastrof för hela mänskligheten.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Ja giftmördaren Putin är nog i stånd till allt i likhet med Hitler och Stalin. Förintelsen, 20 000 dödade i Katynmorden eller morden på 4 miljoner Ukrainare 1932. Att rena gangstrar kan göra sig till envåldshärskare över stora länder genom att stegvis montera ned demokratin är svårt att förstå. Det borde forskas på hur sådant skulle kunna förhindras!

 2. Basic Rules

  Vi har betydligt mer eller borde vara så, intrikata problem att ta tag inom landet på många områden än att ”spela allan” utrikespolitiskt.

  Dådet mot Nord Stream är någonting som drabbar miljontals svenskar direkt här och nu. Vanliga människor tvingas redan nu sälja sina hem eftersom de inte har råd att bo kvar och om kommande vinter blir lika prismässigt extrem som denna lär antalet hemlösa svenskar mångdubblas.
  Uppgifterna om att Nato-länderna Norge och USA utförde vad som är att betrakta som en terrorattack mot sina allierade och viktig europeisk infrastruktur måste utredas tills alla frågetecken är borta. (Om) avslöjandet stämmer är den enda rimliga konsekvensen att allt svenskt samröre med Nato avslutas med omedelbar verkan. Vem glömmer inte Bidens löfte i en presskonferens se till att Nord Stream skulle elimineras. Och dåvarande PM i UK tweetade ”It´s done”, reda dagen efter attentatet.
  Att inte detta får genomslag i MSM gör att den oupplysta allmänheten går i Västs fälla – fortsatt ”dubbel down”.
  Krigshetsarna/Neo cons finns i både kongress och vita huset främst inom State departement som Biden, Nuland, Blinken och Snake Sullivan, dessa pekas också ut som pådrivande i planering av terrordådet, redan innan konflikten statade i Ukraina. Avslöjandet är gjort av den undersökande journalisten Seymor Herch, uppgifterna(som är mycket detaljerade) skulle aldrig ha kommit ut om inte någon centralt placerad inom etablissemanget velat få ut materialet.
  Så länge Biden är president finns ingen fred i sikte, då han är för hårt Personligt involverad i Kiev. Vi ska inte glömma att Biden, vice president under Obama var närmast att anse som President i Ukraina från 2014 – 2018, officiellt var det oligarken Poroshenko.
  Hela denna kriminella process påminner mig om Lyndon Johnson som i slutet av 60-talet fått Vietman sjukligt ”på hjärnan”, och ett skifte i politiken kom med Nixon. Resultatet vet vi, likheterna med Vietnam är slående..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.