Kivra grr grr!

Är en digital brevlåda som jag ej beställt men ändå får jag meddelanden från Vattenfall, Skatteverket m fl till något som kallas Kivra min digitala brevlåda. Är Kivra månne en statlig myndighet? Är jag tvångsansluten?

Problemet är att jag inte har beställt denna s k brevlåda. Jag har redan en digital brevlåda, min e-postadress!! Känns som jag är ockuperad mot min vilja. Vad händer om ett viktigt brev från Skatteverket hamnar hos Kivra och jag missar en viktig betalning eftersom jag vägrar skaffa mig inloggning i ett företag jag ej bett om? Jag har letat efter någon möjlighet att slippa detta Kivra-överfall på min integritet men se det undviker Kivra att informera om. Hur blir jag av med skiten som ofta hamnar i min egen digitala brevlåda?

Är Kivra möjligen ett dotterbolag till PostNord? Eller regeringen? Eller är det ett brevlådeföretag på Bahamas?

Jag vill ha min medborgerliga rättighet att välja vilka privata digitala postlådor jag vill vara medlem i. Punkt!

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. Gunnar.F.

  Du får väl ta det goda med det onda!? Jag tycker faktiskt kivra är en bra digi.brevl.( Men det är ju jag.)
  Annars får du väl gå in på kivra:s inställningar o avreg. myndighetspost m.m.,svårare än så är det ju inte!
  Förövrigt så är ju inte din epost en ‘brevlåda’ för myndighetspost ,den anses ju för osäker i.om du inte har en säker inloggning så som mobilt bank in el. bank id!?
  Samt att vad jag vet, så skickar inte myndigheter konfidentiella utskick till privata mailadresser.

  /GF.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   I så fall kan väl Vattenfall och myndigheter ge mig en inloggning med bank-ID på deras hemsidor. I likhet med sjukvården i landstinget eller Lantmäteriet eller Skogsstyrelsen.

   • Gunnar.F.

    Inloggning med bank id har ju vattenfall redan!
    Vidare, om än detta inte är min business så förstår jag inte varför du inte samlar all myndighetspost hos Kivra?
    Då behövs ju bara en inloggning så kommer du ju åt alla din post, samt att du kan hantera ‘allt’ där så som betalningar, signeringar samt att du kan bli länkad därifrån till olika hemsidor.

    /Gunnar F.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>