Kivra grr grr!

Är en digital brevlåda som jag ej beställt men ändå får jag meddelanden från Vattenfall, Skatteverket m fl till något som kallas Kivra min digitala brevlåda. Är Kivra månne en statlig myndighet? Är jag tvångsansluten?

Problemet är att jag inte har beställt denna s k brevlåda. Jag har redan en digital brevlåda, min e-postadress!! Känns som jag är ockuperad mot min vilja. Vad händer om ett viktigt brev från Skatteverket hamnar hos Kivra och jag missar en viktig betalning eftersom jag vägrar skaffa mig inloggning i ett företag jag ej bett om? Jag har letat efter någon möjlighet att slippa detta Kivra-överfall på min integritet men se det undviker Kivra att informera om. Hur blir jag av med skiten som ofta hamnar i min egen digitala brevlåda?

Är Kivra möjligen ett dotterbolag till PostNord? Eller regeringen? Eller är det ett brevlådeföretag på Bahamas?

Jag vill ha min medborgerliga rättighet att välja vilka privata digitala postlådor jag vill vara medlem i. Punkt!

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

 1. Gunnar.F.

  Du får väl ta det goda med det onda!? Jag tycker faktiskt kivra är en bra digi.brevl.( Men det är ju jag.)
  Annars får du väl gå in på kivra:s inställningar o avreg. myndighetspost m.m.,svårare än så är det ju inte!
  Förövrigt så är ju inte din epost en ’brevlåda’ för myndighetspost ,den anses ju för osäker i.om du inte har en säker inloggning så som mobilt bank in el. bank id!?
  Samt att vad jag vet, så skickar inte myndigheter konfidentiella utskick till privata mailadresser.

  /GF.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   I så fall kan väl Vattenfall och myndigheter ge mig en inloggning med bank-ID på deras hemsidor. I likhet med sjukvården i landstinget eller Lantmäteriet eller Skogsstyrelsen.

   • Gunnar.F.

    Inloggning med bank id har ju vattenfall redan!
    Vidare, om än detta inte är min business så förstår jag inte varför du inte samlar all myndighetspost hos Kivra?
    Då behövs ju bara en inloggning så kommer du ju åt alla din post, samt att du kan hantera ’allt’ där så som betalningar, signeringar samt att du kan bli länkad därifrån till olika hemsidor.

    /Gunnar F.

 2. Caroline Theslöf

  Även jag visade sig vara tvångsansluten till Kivra, då jag fick påminnelser om uteblivna besök från mycket viktiga sjukhusmottagningar som jag borde ha varit på. Trodde att pandemin hade skjutit på allt och alla köer och blev oerhört förvånad när jag fick veta av sjukhuset att allt gått via Kivra. Jag har aldrig öppnat ett konto eller godkänt något där och jag vill veta vilken myndighet jag kan klaga till, då jag måste vänta 45 dagar nu på att Kivra släpper taget om mina kontakter inom vård, myndighet, etc.
  Caroline

 3. Caroline Theslöf

  Kom på att jag kanske skall berätta att jag precis nu, efter lång e-postkontakt med Kivra och deras kundtjänst, gjort en anmälan till Post och Telestyrelsen, då Kivra anser sig inte ha gjort något fel. Kivra är dessutom skyldig mig pengar, då påminnelseavgifter lagts på hög.

  https://www.pts.se/sv/kontakt/

 4. Ingela Öberg

  Hej Håka,

  Hur stängde du av kivra?

  Jag har bara helt plötsligt fått alla minn brev dit utan att ha anmält detta. Jag vill ha min post hem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.