Lila kuvert till sexköpare.

Justitieministern Beatrice Ask har råkat i blåsväder för att hon i något sammanhang ska ha tyckt att misstänkta sexköpare ska få ett brev i lila kuvert hemskickat till sig så att familjen blir underrättade vad pappan/maken håller på med. Jag har önskat mig många nya förslag från justitieministern men kanske inte just detta. Hade hon menat dömda sexköpare hade det kanske varit en annan sak. Men i det stora hela är det kanske inte så kul med en make som kommer hemdrällande från bordell och riskerar smitta sin familj med allvarliga och till och med dödliga sjukdomar. Sådana män verkar lida av någon form av relationsinvaliditet.

Nej då hade det varit bättre om justitieminister Ask kommit med förslag om att överfallsvåldtäktsmän får välja mellan ett liv i frihet med inslag av tvångsmedicinering/kastrering eller ett återstående liv bakom lås och bom. Ett annat lagförslag jag väntat på är att pedofiler ska övervakas elektroniskt och i de fall de begått våldsbrott mot barn även de få välja mellan ett liv i frihet med inslag av tvångsmedicinering/kastrering eller ett återstående liv bakom lås och bom.

Med andra ord bör mer fokus ligga på brottsoffren, befintliga och kommande. Under vänstervågens 1960- 70-tal spreds uppfattningen att det var"samhället" som skapade brottslingarna och att brottslingarna var "offer". En hel del av det flummet finns kvar än i denna dag i vår rättsskipning.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. lars valler

    Jag skulle hellre skicka lila brev till de som lekte med våra småslantar utan personligt ansvar i den bubbla som överraskade alla finansvalpar (utom de som med avtal säkrade sina tillgångar ).

    Men det är roande att ask kan komma med dessa tankar, ty snart får vi väl alla elektronisk fotboja eller en gps insydd så att man vet vem som varit på de fallna flickornas gata, för man ser ju hur hon tänker med sina förslag tex drogtesta barn utan målsmans medgivande så har vi gått på den gatan eller besökt det huset måste vi ju vara skyldiga eller ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.