Kanibalism och minkar

Nej, det gäller inte politikerna i Storuman denna gång. Djurrättsfantasterna har ju kollat upp sveriges minkuppfödare och funnit att kannibalism förekomer, d v s minkar äter upp sina döda kamrater. Bland människor har kannibalism främst förekommit i kommunistiska stater som Sovjet och Kina.  Roald Amundsen, sydpolensegraren, skriver så här i sin bok Sydpolen om kannibalism bland hundar:

"Och så den iögonenfallande fördelen att hund kan födas med hund. Man kan minska hundbeståndet pö om pö, slakta de mindre lämpliga till föda för de utvalda. På det sättet skaffar man dem färsk mat. Och hade vi själva lust på ett stycke färskt kött, så kunde vi skära oss en delikat filé. Den smakade lika gott som det finaste oxkött. Hundarna har inte något emot detta. Får de bara sin andel, är de lika glada var den än är tagen på kamratens kropp. Det enda som var kvar efter en sådan utfordring var offrets tänder. Hade det varit en ansträngande dag försvann dessa också".

Jag undrar om djurrättsaktivisterna frågat aktuella minkar om de hade något emot att äta på döda kamrater. De kanske tvärtom var förtjusta? Personligen önskar jag att älgjaktslagen lyckas så bra i höstens jakt att de slipper äta upp sina älghundar! Även om hundkött smakar delikat.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.