Svenskt kvinnoförtryck

5 kvinnor har mördats på en månad av män i s k nära relationer. Vi borde ha en speciell lag om kvinnofrid. En haverikommission borde också tillsättas för utredning av varje mord i nära relation. Sedan kan man ju fråga sig om det inte går att göra en hel del redan nu utan att avvakta resultat, t ex att rättsväsendet tar hotade kvinnors rop om hjälp på allvar. Varje polismyndighet borde ha en tydlig manual för handlandet när kvinnor kontaktar polisen p g a hot från närstående man. Det borde finnas en allsidigt sammansatt grupp som bedömer hotet och sätter in åtgärder. En sådan grupp ska vara handlingsberedd alla timmar på dygnet.

Den senaste kvinnan som mördades larmade polisen men polisen och åklagare tyckte det var för sent på kvällen för att göra något. Sedan gick det som det gick. En annan aspekt som stör mig är att mördaren ofta tycks få vårdnaden om barnen om han är den biologiske fadern. Man kan se på denna sak ur olika synvinklar men till slut hamnar jag i ställningstagandet att det är rent groteskt att mördaren ska ha vårdnaden av något som helst mänskligt liv överhuvud taget. De stackars barnen, anser jag, förlorade båda sina föräldrar i samma ögonblick som pappan dödade barnens mamma. De flesta av de drabbade barnen tycks också se det på det sättet.

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.