Östros och Åkesson

Vilken bedrövlig uppvisning i riksdagen idag. Oppositionen beslöt idag att regeringskansliet ska bantas med 300 milj kronor. En trevlig julklapp till sådär 500 st hårt arbetande tjänstemän. Uppsägning, inte på grund av arbetsbrist eller brist på kompetens, utan på grund av oppositionens betingade behov av att ge valvinnarna en taskspark. Sverige kommer att fungera sämre både nationellt och internationellt p g a detta. Genom att sänka sig en eller två nivåer hamnar nu S,  MP och V  i knäna på Sverigedemokraterna.

Frågan är hur regeringskansliet ska finansieras när vi har en minoritetsregering. Om vi har en omogen opposition som inte är van vid att förlora val är det lätt hänt att oppositionen börjar med nålstickstaktik i stället för konstruktiv opposition som i detta fall. Hade regeringen bildats av M + S hade säkerligen Östros inte haft något att invända mot regeringsbudgeten.

Vi kan ju tänka oss situationen att Ericssons företagsledningsbudget bestäms av Nokia, värsta konkurrenten. Det är den situationen vår alliansregering nu befinner sig i. Usch!

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

 1. Arbetare

  Kostnaderna har ökat med 1,5 miljarder. Ska det bara fortsätta?
  I opposition ville alliansen sänka kansliets kostnad.
  Alla gånger som SD röstar med alliansen, vems knä sitter de i då???

 2. Inger

  Jag håller med arbetaren regeringskansliet har väl också en budget? Precis som kommuner, landsting, myndigheter och privatpersoner. Och det är inte mer synd om dem i regeringskansliet och deras arbetskompisar än andra människor som drabbas av nedskärningar. De får väl gå till arbetsförmedlingen de också, eller ta arbete på annan ort som vanligt folk!

 3. Isak

  Har inte upplevt Herr Rombe som någon byråkratikramare
  tidigare. Men sedan Göran Perssons tid har regeringskan-
  sliet ökat, och är nu över 5000 personer till en kostnad
  som är 1500 miljoner högre än tidigare. Kan berätta för
  Herr Rombe att det var fler än någonsin som jobbade häcken
  av sig med att ta fram ”positiv statistik” om alliansen
  i valrörelsen. Dom behövs inte nu efter ”valsegern”. Ett
  sätt kan vara att regeringen likt sjuka,pensionärer och
  Metallarbetare sänker sina löner och ersättningar så att
  det räcker till fler.

 4. Vilhelminabo

  Jag tycker det var ett dåligt förslag och bra det röstades ned. Sedan får du tycka vad du vill, men det ligger inte i min idiologi det, liksom fjäsket med kungahuset. Låt de sitta där med sina medaljer och utstyrslar bl a Nobelfesten. Tanken för mig till fattigsverige när varje hushåll fick lägga sista kronan skatt till kungen. Nä fy sjutton för överheten då man vet hur bakomvarande historia ser ut. Buga och bocka och skämmas för att man var fattig och se upp till de rika. Hur kan du som har varit lärare (jag vet inte vad du tituleras som nu) försvara ett sånt synsätt och en sån idiologi?

 5. Håkan Rombe

  Jag råkar känna en person ganska väl som jobbar på regeringskansliet. De flesta sliter hårt och har inga fantasilöner. Alla är ju inte partisamordnare och ambassadörer. För mindre än ett år sedan genomfördes ganska stora neddragningar och många fick gå. Ingen kommenterar dock min liknelse med företag, att ett konkurrerande företag bestämmer storleken på den ledningsadministration man ska ha. Det är ju precis den tågordningen som gäller regeringskansliet vid minoritetsregering. Oppositionen bestämmer ledningsorganisationen. Det är p r i n c i p e n jag är ute efter!

 6. Inger

  Och principen att säga upp folk när budgeten blir för lite är väl ganska bra? Oberoende av vem som har makten och vem som sitter i opposition?

 7. Isak

  Sveriges riksdag består av valda ombud av svenska folket.
  Om nu riksdagen har att bestämma om den svenska regeringens
  stat för dess linjeorganisation, så är det inte upp till
  Herr Rombe att raljera över detta. Sen må Rombes principer
  inte ha någon relevans för övrigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.