Självmordsbombare i Sverige

Så tappade vi till sist oskulden. Enligt experter var det bara en tidsfråga innan någon av huvudstäderna i Norden bombades. Statsministern Reinfeldt agerade som om han vore president och det måste han väl när vi har ett statsöverhuvud som ärvt sin titel och inte fyller annan funktion än snörklippande och som följetong i skvallerpressen. Alltnog höll Reinfeldt ett mycket bra anförande, helt i klass med anföranden som USA-presidenter brukar hålla i orostider. Tack för det. Reinfeldt borde kunna kröna sin karriär som svensk president om några år.

Göteborgspolisen  har senaste tiden hånats för ingripanena man gjorde mot misstänkta terrorister för någon månad sedan efter information från SÄPO. I den affären kan man väl säga att en säkerhetspolis som aldrig gör något felaktigt ingripande sannolikt inte heller kommer att göra något ingripande när det är en riktig bombning på gång. Enligt min mening är det bättre med ett ingripande för mycket än motsatsen.

Och enligt min mening är det bra lagar riksdagen antagit, t ex FRA-lagen, som ger möjligheter att spåra testuggande terrorister innan de spränger folk i luften. De som inte vill ha sådana lagar vill kanske att vårt samhälle ska bli våldsdataspel på riktigt?

Etiketter: , ,

11 kommentarer

 1. Isak

  Oskulden tappade vi när Olof Palme och nu senast Anna Lind
  mördades. Tror inte att Herr Rombe hade oskulden kvar till i går. Världen är närmare i dag, om inte Herr Rombe har förstått det så beklagar jag avståndet till Långsjöbyn.
  Att du mitt uppi en ev. terrorattack passar på att ge vår
  kung en pungspark var lågt. Sen må Herr Reinfeldt vara så
  statsmannalik som man borde vara i en slik siutation. Att
  sen Herr Rombe tycker att det är OK när polisen av misstag
  slår sig in hos en oskyldig barnfamilj mitt i natten i en
  förort till Göteborg förpassar honom till dom oseriösa
  debattörerna.

 2. Vilhelminabo

  Först å främst tack för att man får vara med på din sida (blogg) och att du tar upp (mina) kommentarer, om än inte vi alltid delar åsikter. Nu till bombdådet: Först å främst har jag inget emot olika religioner av olika slag och var och en må finna lycka i sin tro. MEN, påtvinga andra den religion man själv tror på, eller på annat vis infiltrera andra att tycka samma som en själv är fel. M a o, besvikelsen är stor och jag har varit emot moskebyggen tidigare och ännu mera nu. Det räcker med den religion vi har i vårt land sedan asatron avskaffades. Börja inte med en återgång till nåt förlegat.

 3. Vilhelminabo

  Betr bomben = framkallad av religonstron och tolkningen av Koranen/Islam, kam jag bara beklaga. Tyvärr finns också extremister inom den kristna världen, om än inte direkta självmordsbombare att döda så många andra (oskyldiga) som möjligt. Jag tycker inte man ska blanda in religion och politik. De har ju oftast höjts röster inom Sverige att det avkristnats. Nu med den här regeringen och Kd, som man får anse bygger på s k kristna ideér och budskap upplever man ju en del lagförslag eller regeringsbeslut som konservativa. Jag vill varken att islmaister eller kristna konservativa ska bestämma.

 4. Håkan Rombe

  Håller med Vilhelminabo om att religion och politik inte ska blandas ihop. Det är ju bara att titta på Iran där testuggande mörkmän styr landet mot avgrunden. I USA påverkas politiken i viss utsträckning av den kristna högern. Sarah Palin väntade ju på besked von oben huruvida hon skulle ställa upp som presidentkandidat eller inte. Skrämmande om en sådan skulle bli USA:s president. De som styrs av ”röster” bör inte styra ett land.

 5. Vilhelminabo

  Tillägg till min senaste kommentar betr religion och då med Kd i riksdan: Jag tänker närmast på den privatiseringsvåg som Kd varit med om samt i del fall drivit på hårt. Apoteksförsäljningen är ett. Varför sälja ut något som fungerar? Är det bättre Wallenbergarna äger apoteken än svenska folket? Samma med bilprovningen, ett väl fungerande system som det redan klagas på. Det är ju sjukt att vi inte kan värna om system som är till gagn för folket, p g a att den privata sektorn ska gynnas i stället. Tala om kristenhet. Jag tycker det liknar gangsterfasoner och tanken för mig till maffian. Usch!

 6. Sven

  Vad är det att snacka om. En amatör som bara lyckades mörda sig själv. Tacka vet jag USA, de sprängde 290 tusen civila i Hiroshima och Nagasaki. Där kan vi snacka om riktiga terrorister.

 7. Vilhelminabo

  Hade tänkt skriva några rader till betr religon/politik: Vi är ju överens om att trots vi lever i 2000-tusende milleniet, styrs än idag länder direkt underställda religion/islam. Vi hade ju ett liknande system då kungen var överhuvud i kraft av bibeln. Hur många fick inte svälta och vara fattiga och outbildade. Ju mindre bildning desto lättare för de rika/kungen var det att tuta i folket förmaningar och tukt underbyggda med utdrag från bibeln. Tack å lov hoppas jag var och en kan bilda sig sin egen uppfattning om religion, politik m m.

  Tack för mig den här gången!

 8. Vilhelminabo

  Skulle bara vilja besvara Sven: För att förstå varför USA slppte bomberna, hade USA föregåtts av anfallet på Pearl Harbor, samt en total förnedring och grym tortyr av amerikanska fångar. Allting på uppdrag av en hårdnackad och brutal kejsare. USA släppte bomberna för att tillintetgöra kejsaren och Japan. Första bomben kom ingen kapitulation. Andra gången kapitulerade kejsaren villkorslöst. Amerikanerna gav honom inget rejält straff, däremot kunde de i princip göra vad de ville med Japan. Krig är brutalt och det finns inga vinnare, bara förlorare. I USA finns extremister, vänster till höger.

 9. Sven

  Till Vilhelminabo: Naturligtvis känner jag till bakgrunden till bomben. Men att uppsåtligt utplåna civila i ett krig är lika fel som att döda civila i terrorhandlingar. Terrorbombningen av Dresten är väl ytterligare ett exempel. Krig är som du säger brutalt och civila offer är en tragisk följd. Men att välja civilbefolkningen som primärt mål gör att man blir lika ”omänsklig” som den ondska man bekämpar.
  Våldtäkt för kvinnofrid, Stöld för hederlighet, Aga för barnmisshandel, alkohol för nykterhet är andra saker som inte heller håller retoriskt.

 10. Vilhelminabo

  Skriver några rader innan jag åker bort, samt att inte det är tankar som dykt upp nu direkt efter bombdådet: Äntligen fick Sverige -(regering) en riktig fiende och ingen fiktiv (Ryssland) som Björklund spänt upp sin späda kropp emot. Saken blir ju ännu bättre med en pajas till utrikesminister (Twitter??) som leker världsledare. Amerikanarna har då kul i alla fall. Som alla högerregeringar världen över är det här inget undantag. Satsa på kontrollsamället och rusta för krig. Höj lönerna mest för de rika och utblotta de fattiga ännu mera. Vi är nästan framme vid målet. Bra! 5 pajasar av 5 möjliga

 11. Vilhelminabo

  Så har då röken, chocken och rädslan lagts sig (för den här gången?) och livet återgått till det normala. Inget trupptillbakadragande från Afghanistan heller och det kanske är lika bra i det här läget efter det som hänt. Det skulle kanske vara ännu olyckigare, mest för Afghanerna men även för oss. Mina funderingar hit och dit får nu SÄPO tillsammans med FBI och MI5 ta över ansvaret för samt Sveriges regeringen.
  Jag tänker då sova gott och följa den utredning som pågår.
  Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.