Public service fördummar

Efter ett års PR-program för kungligheter och kungliga bröllop med gårdagens Grand Finale i London trodde jag att väsentligheter skulle återinträda i Sveriges Television. Men ack nej. I stället för nyttiga och informativa program tycks Svensk Damtidning ha övertagit STV 1 även denna lördag förmiddag. Tur att det finns kommersiella kanaler som lever i tiden och inte i 1700-talet. Det borde finnas ett fördumningsavdrag på TV-licensen.

Etiketter: ,

6 kommentarer

 1. Skogsägare

  Bra skrivet! Helst borde public service avskaffas helt, eller åtminstone göras om till frivilliga betalkanaler. Mycket märkligt att det i Sverige anses att Statlig media är en garant för ”fri” och ”oberoende” information medan det på andra håll ses som ett propagandaredskap. På samma sätt benämns det som i andra länder kallas indoktrinering här istället för opinionsbildning.

 2. Fred

  Är ngn airforce fortfarande kvar i Hemavan och övar?
  Har sett mycket konstiga saker på webkameror där och i fler byar. Moln som skapas, skingras av ngt, och tom flyttas. Ny teknik?

 3. Peter Åberg

  Håller med dig om att monarkin i Sverige borde avskaffas.

  Däremot gör de allt tätare och längre reklamavbrotten i de komersiella kanalerna att jag tittar mindre och mindre på dem.
  Reklamavbrottens längd gör att det till och med hänt att jag i bland glömt bort vad jag håller på att se för program, då man för att slippa se reklamen bläddrat runt för att se vad det är på de andra kanalerna och fastnat där.
  Skall vi sedan tala om fördummande så är väl många reklaminslag lysande exempel på just vad som är fördummande.
  Ta t ex tvättmedelsreklam med fejkade exempel på hur rena kläderna blir. Här spelar man till och med på de som faktiskt är så dumma att de går på den typen av reklam.
  Nej nog finns det ett stort behov av reklamfri public service-TV.
  Sedan kan man ju som du ha synpunkter på programutbud. En sak är i alla fall säker ingen komersiell kanal har så varierat och kvalitativt programutbud som SVT:s kanaler.

 4. Håkan Rombe

  Svar till Björn (2011-05-01 10:08)
  Var i Skalmodal i helgen och har inte kunnat moderera bloggen. Dags för mobilt bredband? Jag demonstrerade i Skalmodal för lägre skatter och läste om inaveln i de europeiska kungahusen på 1500-1700-talen. Knappt någon kunglighet i Spanien var vid sina sinnens fulla bruk.

 5. Håkan Rombe

  Svar till Peter Åberg (2011-05-01 01:31)
  STV står för majoriteten av mina inspelade program vilket indikerar att jag hittar mycket värdefullt. Men varför kungafjäsk och såpor? Vem blir bildad av sådant?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.