Idioter på mc

Tisdag 26 juli ca kl 1530 -1600 var jag på väg från Umeå efter E 12 strax efter infarten till Vännäsby. Vi var en bilkö på ca 5-6 bilar. Jag ser i ögonvrån en prick på långt håll som snabbt närmar sig bakifrån. Svisch så passerar den illvrålande mc:n hela kön i en fart som knappast understeg 200 km i timmen. I nästa sekund är mc:n långt före bilkön. Enligt gängse försäkringsbolagslogik så skulle en bil i kön som börjat en omkörning och blivit påkörd bakifrån av en mc i + 200 km i timmen riskerat att få ta hela ansvaret (100 %) för olyckan även om blinkers använts helt enligt reglerna. Trots att "naturligt urval" kontinuerligt rensar undan den här typen av dårar ur trafiken så fylls lagret hela tiden på av nya självmordskandidater. Inför lag på färdskrivare för bil och mc. Fick polisen dessutom rutinmässigt kolla färdskrivaren vid trafikkontroller skulle troligen detta rensa undan den typ av "trafikanter" som jag berättat om.

3 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Tro’t om du vill, men bilister beter sig inte heller särskilt klokt åt. Det händer att jag lugnt framför min MC i lagstadgad hastighet och så kommer en bil i åtskilligt hög fart och kör om mig och dessutom provocerande nära.

  Naturligtvis håller jag med dig om det idiotiska och livsfarliga i det du beskriver (det var dock inte jag. Så fort går inte min MC och dessutom är jag inte en SÅ stor idiot som han/hon du berättar om).

 2. Håkan Rombe

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-07-28 10:26)
  Du har tyvärr rätt i att även en del bilister verkar ha lämnat huvet hemma. Den extra dimensionen till problemet mc är att en mc på långt håll syns dåligt men inom ett par sekunder kan ha hunnit ikapp dig om dubbla och tredubbla tillåtna hastigheten tillämpas. Sedan har vi ju djur i skogen som kan springa över en väg och då ligger mc-föraren illa till i 200 km/tim helt oskyddad som han/hon är. En del bilister kör inte bara hänsynslöst nära motorcyklister utan även hänsynslöst nära cyklande och gående trafikanter i alla åldrar. OM de tänker så vet jag då inte vad det är.

 3. Aroon

  Vad var det vi sa om lagar och regler? Jo det är bara till för ”svensson” och de som önskar följa dessa. Övriga kategorin uppfattar det bara som en uppmaning. Saknar man dessutom vett kan det gå riktigt illa både för en själv samt främst för oskyldiga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.